У Рівному оперативно працює з переселенцями мобільна група

У Рівному оперативно працює з переселенцями мобільна група

25.03.15 14:04 0 688
Щоб вчасно та якісно надавати вимушено переміщеним особам інформацію, яка допоможе облаштувати життя, знайти роботу, віднайти себе у новому середовищі, у Рівненському міському центрі зайнятості працює мобільна група з питань комплексного сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб. Чергова зустріч відбулася в обласній бібліотеці, де щотижня збираються переселенці зі Сходу

Впродовж періоду проведення антитерористичної операції на Сході України та анексії Криму сотні тисяч наших співвітчизників вимушено залишили місця свого проживання. Серед них як працездатні особи, так і діти, інваліди, особи похилого віку, тобто особливо вразливі категорії людей. Частина з них зупинилася в Рівному, і спільне завдання всіх рівнян – зробити так, аби люди, які втратили свої домівки й роками набуті статки, отримали необхідну підтримку у налагодженні власного життя.

Оперативно допомагати переселенцям покликана мобільна група, створена в Рівненському міському центрі зайнятості для комплексного сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб. Чергова зустріч-консультація відбулася в обласній бібліотеці, де щотижня збираються переселенці зі Сходу.

Переселенцям роз'яснили законодавчі засади та гарантії зайнятості для внутрішньо переміщених осіб, розповіли про послуги служби зайнятості. Зацікавленість у присутніх викликала інформація про можливість професійного навчання та перенавчання, організації власної справи за сприяння служби зайнятості, тож багато запитань стосувалося саме цих тем. Для переселенців також підготували інформаційні бюлетені з переліком актуальних вакансій, заявлених роботодавцями міста.

Фахівці центру зайнятості повідомили про початок факультативних занять з вивчення за бажанням переселенців розмовної або ділової української мови, які щотижня проводитимуть у приміщенні центру. Присутнім презентували та запросили до участі у низці різнопланових групових заходів.

Загалом у зустрічі взяли участь 36 переселенців. Робота з інформування та надання консультацій триває, в тому числі й у місцях компактного проживання вимушено переміщених осіб.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Луцьку школа писанкарства

КОМЕНТАРІ