Буковинські правоохоронці оголосили про підозру підприємцю,який продав неякісні бронежилети для бійців АТО

Буковинські правоохоронці оголосили про підозру підприємцю,який продав неякісні бронежилети для бійців АТО

26.03.15 10:28 0 601
Слідчі підозрюють приватного підприємця, котрий улітку 2014 року продав неякісні бронежилети Чернівецькій міській раді і волонтерам, у скоєнні шахрайства та підробки документів.

Як повідомив начальник Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернівецькій області Микола Нємцов, у ході розслідування кримінального провадження було проведено дві експертизи у Київському науково-дослідному інституті судових експертиз.

За висновками експертів бронежилети не відповідають класу захисту, які були вказані у супровідних документах. Тобто, структура бронежилета не має кевларового полотна, яке б гасило кінетичну енергію куль та не давала б осколкам і фракціям кулі розлітатися. Навіть сам бронежилет у такому разі є небезпечним для того, хто його носить, так як при влучені кулі у бронежилет, осколки та дрібні фракції розлітаються та можуть пошкодити шию та нижню частину тіла.

Першими проблему з бронежилетами виявили самі ж бійці, які їх випробовували безпосередньо у зоні проведення антитерористичної операції.

Крім цього з'ясовано, що супровідні документи до бронежилетів підприємець скопіював із мережі Інтернет та видав за дійсні.

Слідчі інкримінують чернівецькому підприємцю злочини, передбаченні ст.15, ст. 190 (Шахрайство) та ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Стосовно бізнесмена, за клопотанням слідчих, судом обрано міра запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Однак, це не остаточна кваліфікація, зазначив Микола Нємцов. Приватний підприємець використав назву відомої марки виробника бронежилетів. Правоохоронці опитали представників фірми та подали офіційні запити щодо протиправних дій цього бізнесмена. Вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності за незаконне використання знака для товарів і фірмового найменування, передбаченого ст. 229 Кримінального кодексу України.

Коментує: Микола НЄМЦОВ - начальник УБОЗ УМВС України в Чернівецькій області

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині працівники ...
Наступна новина: На підприємстві “СКФ ...

КОМЕНТАРІ