Прокурор області відвідав Луцький слідчий ізолятор

Прокурор області відвідав Луцький слідчий ізолятор

26.03.15 11:37 0 607
Прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак відвідав Луцький слідчий ізолятор управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області, де наразі перебувають 160 ув’язнених та засуджених.

Прокурор області здійснив покамерний обхід, поспілкувався із ув’язненими та засудженими, відвідав медичну частину установи.

В слідчому ізоляторі перевірено дотримання Мінімальних стандартів правил поводження з в’язнями, прийнятих 1 Конгресом ООН з профілактики злочинності і поводження з в’язнями 30 серпня 1955 року, кримінально-виконавчого законодавства та законодавства про попереднє ув’язнення, законність та режим утримання, дотримання законодавства щодо роздільного тримання ув’язнених та засуджених, забезпечення норми площі в камері для однієї особи, яка утримується під вартою або є засудженою.

У ході перевірки також вивчались журнали та інші документи, які стосуються реєстрації правопорушень та додержання режиму тримання.

На особистий прийом до прокурора області звернулося 6 засуджених та ув’язнених громадян. Їхні скарги щодо законності дій працівників міліції, які здійснюють досудове розслідування у кримінальних провадженнях, щодо притягнення до відповідальності винних у дачі завідомо неправдивих показів у суді осіб та з інших питань прийняті до розгляду.

Зауважимо, що органи прокуратури області здійснюють належний нагляд за додержанням у слідчому ізоляторі законів щодо охорони прав та інтересів засуджених та ув’язнених, регулярно проводячи перевірки з цього приводу та особистий прийом громадян у СІЗО.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ