В Луцьку розпочато роботи із заміни аварійного водогону по вул. Дубнівська

В Луцьку розпочато роботи із заміни аварійного водогону по вул. Дубнівська

26.03.15 11:11 0 676
Виконуючи заходи Інвестиційної програми на 2015 рік, КП «Луцькводоканал» здійснює модернізацію та реконструкцію системи водопостачання Луцька.

Так, цього тижня ремонтні бригади підприємства розпочали підготовчі роботи до заміни ділянки водогону д-600мм по вул. Дубнівська, 61 -61а, який у зв'язку з тривалим використанням підлягає заміні.

Станом на 25 березня проводиться вручну шурфування інженерних мереж та розкопка водогону екскаваторами. На місці працюють аварійно-ремонтні бригади та спецтехніка: екскаватори та самоскиди для вивозу грунту.

« У зв'язку з тривалим терміном експлуатації даного водогону (більше 25 років), зросла кількість аварійних пошкоджень на ньому. Ми до чотирьох разів в місяць, а то й частіше мали прориви. Це означає збої в системі водопостачання, невдоволення мешканців. Тому прийняли рішення замінити цю частину водогону, тим більше, що він забезпечує водою майже пів міста. Загалом планується замінити 82 погонних метрів труби. Для реконструкції водогону буде використано сучасні труби з поліетилену (ПЕ), які гарантують більш надійну та тривалу його експлуатацію (гарантійна експлуатація цих труб більше 50 років). Виконання цих робіт сприятиме в майбутньому поліпшенню водопостачання споживачів, запобіганню аварійним ситуаціям, скороченню витрат, пов'язаних з ліквідацією аварійних ситуацій.» - зазначив начальник цеху ВКМ Леонід Дацюк.

Комплекс робіт буде проведено за власні кошти КП «Луцькводоканал» та силами працівників підприємства. Загальна вартість робіт складе понад 140 тис.грн з ПДВ. Через значний обсяг роботи завершити реконструкцію запланованих робіт по інвестиційній програмі планують до кінця року. Нагадаємо,усі заходи, які передбачені інвестиційною програмою, виконуються за власні кошти підприємства, які закладені в амортизаційних відрахуваннях в структурі тарифів.

На жаль, фінансовий стан Водоканалу не дозволяє виконувати заміну всіх зношених мереж відразу. Але, не дивлячись на це, КП «Луцькводоканал» » постійно веде роботи над модернізацією та реконструкцією систем водопостачання та водовідведення міста та робить усе можливе, аби лучани завжди були з водою та отримували послуги належної якості.

В свою чергу нагадуємо споживачам не забувати своєчасно сплачувати за послуги надані підприємством, адже лише вчасна оплата дозволить безперебійно отримувати воду в своїх домівках.

Крім того, на цьому тижні комунальне підприємство «Луцькводоканал», окрім ліквідації можливих аварій, планує проводити профілактичні роботи на водопровідних мережах за адресами вул. Баженова, вул. Бойко, вул. Паркова і вул. Вишківська.

25 березня буде проведена заміна ділянки в/мережі по вул. Баранова. Проводиться ремонт та профілактика водорозбірних колонок в районах вулиць Володимирська, Героїв УПА, Богдана Хмельницького, Ковельська.

КП “Луцькводоканал”

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці держохоронці ...
Наступна новина: У Львові одна людина ...

КОМЕНТАРІ