В Луцьку соціальний захист працюючих в шкідливих і важких умовах праці

В Луцьку соціальний захист працюючих в шкідливих і важких умовах праці

26.03.15 11:48 0 655
Питання соціального захисту працюючих, зайнятих на роботах з шкідливими та важкими умовами праці, перебувають на постійному контролі управління економіки міської ради. У І кварталі 2015 року проведено перевірки 14 суб'єктів господарювання , які використовують працю найманих працівників в умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам. В ході перевірок було обстежено 205 робочих місць, при цьому налічувалось 110 робочих місць (53,7%), зайнятість на яких надавало право працівникам на пенсію за віком на пільгових умовах за Списками № 1 та № 2. За результатами атестації працівникам визначені пільги та компенсації за роботу у несприятливих умовах праці.

Відповідальність за своєчасне та якісне проведення атестації покладається на керівника підприємства, установи, організації. Результати атестації робочих місць є основою не лише для надання пільг та компенсацій працівникам за роботу у несприятливих умовах праці, а також для розроблення і реалізації заходів щодо поліпшення і оздоровлення умов праці працівників шляхом впровадження прогресивних технологій. Атестація робочих місць за умовами праці – це комплексна оцінка всіх факторів виробничого середовища і трудового процесу, супутніх соціально-економічних факторів, що впливають на здоров'я і працездатність працівників у процесі трудової діяльності. Її періодичність встановлюється підприємством у колективному договорі, але не рідше одного разу на 5 років.

Повноваження щодо здійснення контролю за забезпеченням соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими та небезпечними умовами праці, за якістю проведення атестації робочих місць щодо їх відповідності нормативно-правовим актам про охорону праці, за наданням працівникам відповідно до законодавства пільг та компенсацій за роботу в шкідливих умовах делеговані на органам місцевого самоврядування.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородським школярам ...
Наступна новина: У Тернополі відкрили ...

КОМЕНТАРІ