Луцька міськрада вимагає повернути Бандері та Шухевичу звання Героїв України

Луцька міськрада вимагає повернути Бандері та Шухевичу звання Героїв України

26.03.15 12:04 0 684
25 березня 2015 року Луцька міська рада підтримала ініційований фракцією ВО "Свобода" проєкт рішення "Про Звернення до Президента України щодо відновлення історичної справедливості та повернення Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Героїв України посмертно". За звернення проголосували 30 депутатів.

12 жовтня 2011 року внаслідок маніпулятивних дій та протиправних рішень Вищого адміністративного суду України, який пішов на поводу агентів Кремля, що засідали у вищих ешелонах тодішньої української влади, Степана Бандеру та Романа Шухевича юридично було позбавлено звання "Герой України".

У проєкті звернення зазначається, що антиукраїнська адміністрація Януковича розгорнула на той час широкомасштабну війну проти українців на всіх фронтах – мовному, освітньому, ідеологічному, судовому, соціяльному, економічному, культурному, духовному. Тож рішення Вищого адміністративного суду України було тільки однією з численних ланок цієї неоголошеної війни проти нашої держави.

"Вороги України не могли подолати Бандеру та Шухевича живими – вони досі бояться їх і мертвими. Адже Бандера та Шухевич для мільйонів українців, попри недолугі та нікчемні рішення судів, були і залишаються українськими героями. Відновлення звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу є не тільки вимогою відновлення історичної справедливості, але й однією з вимог Революції гідності, яка пройшла під гаслами української національно-визвольної боротьби та належного вшанування пам'яти наших національних героїв. Враховуючи це, ми, депутати Луцької міської ради, вимагаємо від Президента України відновити історичну справедливість та повернути Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Героїв України посмертно", – йдеться у зверненні.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ