На Хмельниччині у Кам'янці-Подільському розкрито серію крадіжок інтернет-обладнання

На Хмельниччині у Кам'янці-Подільському розкрито серію крадіжок інтернет-обладнання

26.03.15 13:31 0 578
Підозрюваними виявились троє місцевих жителів, які демонтували антени та інше обладнання та збували його через мережу інтернет.

З початку року до Кам'янець-Подільського міськвідділу міліції почали надходити повідомлення про крадіжку з дахів багатоповерхівок обладнання для забезпечення безпровідного інтернету. Загалом таких крадіжок було зафіксовано близько 30-ти. Від дій зловмисників постраждало три фірми, які займаються встановленням даного обладнання, та близько тисячі користувачів всесвітньої мережі.

— У результаті вжитих оперативно-розшукових заходів та щоденних відпрацювань працівники сектору карного розшуку Вадим Кузема, Сергій Бедик та Валентин Зелений встановили учасників злочинної групи, — розповів начальник Кам'янець-Подільського міського відділу міліції Віталій Козярук. — Крадіями виявились троє 25-річних місцевих жителів. Після нового року товариші вирішили організувати власний бізнес. Але щоб легально вести справи навіть і не думали. Одразу розробили злочинну схему по викраденню і продажу обладнання для підключення безпровідного інтернету. Хлопці навіть придбали спеціальні набори ключів для відмикання технічних поверхів та демонтажу антен. «Працювали», зазвичай, удосвіта. Усе викрадене перевозили додому, а потім збували через інтернет-сайти.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Подібні дії караються арештом на строк від 3 до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: допоможіть ...
Наступна новина: Сергій Надал оглянув стан ...

КОМЕНТАРІ