Мешканці Хмельниччини знову потрапляють на шахрайську вудку про вигране авто

Мешканці Хмельниччини знову потрапляють на шахрайську вудку про вигране авто

26.03.15 11:54 0 574
27-річному хмельничанину повідомили, що він виграв новий позашляховик. Все, що було потрібно — вислати гроші за його оформлення та транспортування з міста Києва. Загалом — 7 тисяч гривень.

Правоохоронцям потерпілий розповів, що до нього на мобільний зателефонував незнайомий чоловік та повідомив про виграш новенького Hyundai Accent. У підтвердження своїх слів шахрай повідомив адресу Інтернет-сайту, де вказана дана інформація.

Дійсно, зайшовши за посиланням, хмельничанин побачив свій номер телефону і повірив у щасливий збіг обставин. Щоправда, пізніше виявилось, що так званий Інтернет-сайт — це рекламна сторінка, куди будь-хто може внести інформацію.

Тим часом шахраї повідомили чоловікові, що потрібно сплатити 1% державного мита, що складає 2900 гривень. Після перерахунку грошей на картку, потерпілому знову зателефонували та повідомили, що потрібно сплатити ще 4100 гривень за транзитні номерні знаки на автомобіль та його транспортування.

Можливо, хмельничанин і надалі чекав би на свій виграш, але ще один дзвінок підказав, що він має справу з шахраями. Потерпілому повідомили, що він може виграти бонус — 20 тисяч гривень, але для його отримання також потрібно перерахувати певну суму. Після цього дзвінка 27-річний хмельничанин звернувся до Хмельницького міськвідділу міліції з письмовою заявою про злочин.

Правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Проводиться робота по збору усієї можливої інформації, необхідної для розкриття злочину.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівне: працівники ЖКП ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ