Кримські татари відкрили у Львові свій релігійний офіс – для намазу і вивчення Корану

Кримські татари відкрили у Львові свій релігійний офіс – для намазу і вивчення Корану

26.03.15 12:26 0 598
Мусульманська кримськотатарська релігійна спільнота «Їхсан» 25 березня, відкрила у Львові свій офіс. Спільно з громадською організацією «Земляцтво кримських татар» вона орендувала для цього приміщення на пр. Свободи, 26 – поруч з Оперним театром. Офіс мусульманської громади Львова «Іхсан». Фото: Роман Балук/ZIK

Там будуть проводитися уроки арабської мови і вивчення Корану, а також у спеціально відведеній кімнаті мусульмани матимуть можливість збиратися на намаз – традиційну молитву в ісламі.

«П’ять разів на день тут будуть проводитися молитви. Наші двері відкриті для всіх мусульман, незалежно від національності», – заявив під час відкриття голова спільноти «Їхсан» Ернест Абкелямов.

Член спільноти «Їхсан» Руслан Аблятімов зазначив, що кримських татар, які змушені були покинути Крим, турбує питання збереження власної ідентичності, своїх культурних та релігійних традицій, тому відкритий центр – це, насамперед, місце для спілкування.

«Друга ціль, якої ми хотіли досягти з відкриттям цього офісу, пов’язана з тим, що в Україні і взагалі на пострадянському просторі існує багато стереотипів щодо мусульман. Тому ми хочемо, щоб це було тим місцем, куди і ЗМІ, і громада могли би звертатися, якщо в них виникають якісь питання. Наша позиція полягає в тому, що чим більше ми відкриті, тим менше буде якоїсь настороженості», – сказав він.

Також він повідомив, що один день буде виділений для мусульманських жінок, коли вони зможуть звертатися до організації з тих чи інших питань. Зокрема, планується, що це буде субота.

Координатор ГО «Земляцтво кримських татар» Ельвін Кадиров додав, що також у цьому офісі буде функціонувати представництво їхньої організації. «Такі координаційні центри будуть по всій Україні. Перший вже відкритий у Києві, другий – у Львові. Далі буде Херсон, Дніпропетровськ та інші міста», – сказав він.

Також Ельвін Кадиров додав, що кримські татари хочуть залишити для Львова позитивний внесок. Водночас вони сподіваються, що в майбутньому ситуація в Криму зміниться і для них стане можливим повернутися на батьківщину.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ