В’ятрович: Митрополит Андрей Шептицький мав би бути увічнений у Києві

В’ятрович: Митрополит Андрей Шептицький мав би бути увічнений у Києві

26.03.15 10:53 0 539
Митрополит Андрей Шептицький – один із провідних діячів в історії України ХХ століття, тому, безперечно, він би мав бути увічнений у столиці України.

Про це сказав голова Інституту національної пам’яті, історик, дослідник національно-визвольного руху в Україні Володимир В’ятрович в інтерв’ю Департаменту інформації УГКЦ.

«Тим більше, що він тут був (у Києві, – ред.). До речі, неодноразово. Уперше – наприкінці ХІХ століття, коли мав зустріч з істориком Антоновичем. Удруге – коли повертався з Росії, де перебував в ув’язненні. Митрополит Андрей був фігурою загальнонаціонального масштабу», – наголосив історик.

Володимир В’ятрович також додав, що саме завдяки стратегії, яку обрав Шептицький, Українська греко-католицька церква стала справді національною церквою.

«Митрополит зробив величезний внесок і в українську культуру. Можна згадати його як мецената і творця національної ідеї. У Львові він зробив надзвичайно багато для збирання артефактів, ікон та інших експонатів, пов’язаних з традиційною українською культурою. Він зробив надзвичайний внесок у збереження української культурної спадщини», – переконаний голова Інституту національної пам’яті.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 24 березня у Рівному ...
Наступна новина: Національна гвардія України ...

КОМЕНТАРІ