У Львівській області практичні уроки для школярів від рятувальників

У Львівській області практичні уроки для школярів від рятувальників

26.03.15 11:53 0 594
Громадська організація «Розвиток Громади» спільно з Державною службою України з надзвичайних ситуацій у Львівській області проводять актуальні заняття і розповідають школярам як діяти у надзвичайних ситуаціях.

Нещодавно відбулося переш заняття для учнів СШ №93. В актовому залі навчального закладу зібралося близько п’ятдесяти школярів 10-11 класів. Вони були у захваті від розповіді рятувальника, який прийшов у робочій формі, адже, напевно ніхто не в змозі розповісти про надзвичайні ситуації краще, аніж практикуючий рятувальник.

«Ми всі розуміємо в який час ми живемо зараз, у час можливої війни і тому маємо всі знати як діяти у надзвичайних ситуаціях. Діти повинні знати як діяти у небезпечних ситуаціях і ні в якому разі не панікувати», - зазначив фахівець ДСНС.

Працівник ГУ ДСНС у Львівській області зосередився на практиці, розповів як оперативно та ефективно діяти під час пожежі, як можна розпізнати приховану вибухівку та що потрібно робити, коли лунає сигнал оповіщення «Увага всім!». Також присутні розглянули варіанти розвитку надзвичайних ситуацій.

«Враховуючи суспільно-політичну ситуацію в Україні, не тільки дорослим, але й дітям потрібно вміти орієнтуватися на ситуацію швидко. Діти, зрозуміло не вміють реагувати, їх опановує паніка від того, що вони не знають, що робити, тому дуже важливо, що прийшли фахівці й розповіли як вчинити в тій чи іншій ситуації», - поділилася соціальний педагог школи.

Від активістів громадської організації «Розвиток Громади» школярі безкоштовно отримали посібники з корисними порадами, стосовно того, як діяти у надзвичайних ситуаціях. Відкриті уроки від громадської організації «Розвиток Громади» та львівських «надзвичайників» пройдуть у багатьох школах міста. Такі заняття вже відбулися також і у СШ №92 у Шевченківському районі Львова.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відкрили ...
Наступна новина: На Вінничині прокуратура ...

КОМЕНТАРІ