В Чернігові готуються до відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом

В Чернігові готуються до відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом

26.03.15 10:47 0 546
Про заходи з відзначення в 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни йшлося на засіданні організаційного комітету на чолі з заступником міського голови – керуючим справами виконкому Станіславом Віхровим.

Він, зокрема, акцентував увагу, що всі відповідальні підрозділи і служби мають керуватися відповідним Указом Президента України. «Ми сподіваємося, що цей документ стане ще одним кроком до консолідації суспільства», - прокоментував С. Віхров Указ Президента про встановлення в Україні Дня пам'яті та примирення 8 травня.

Проект плану заходів представив начальник управління культури міської ради Юрій Ткач. Так, напередодні 70-ї річниці Перемоги в мікрорайонах міста пройдуть свята вулиць, що носять імена героїв війни. Традиційно 8-9 травня будуть організовані покладання вінків і квітів до меморіалів, обелісків, братських могил та всіх відомих місць поховань жертв і учасників Другої світової війни.

За інформацією голови Чернігівської міської ради ветеранів Ірини Четвертак, у Чернігові проживає 533 учасники бойових дій війни 1941-1945 років.

Учасники оргкомітету звертають особливу увагу на необхідність посилення військово-патріотичного виховання молоді. В цьому напрямку варто продовжувати співпрацю ветеранських і волонтерських організацій із навчальними закладами.

Голова оргкомітету закликав політичні партії та громадські організації і рухи утриматися від демонстрації власної символіки під час святкових заходів 8-9 травня. «Це свято – загальнонародне, ми всі, в першу чергу, маємо висловити повагу й шану нашим ветеранам», - переконаний С. Віхров.

Детальний план заходів після уточнення буде опубліковано на офіційному веб-порталі міської ради.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку черговий ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ