Чернігівська область: внаслідок спалювання громадянами сухої трави,вогонь перекинувся на приватні господарства та знищив 21 споруду

Чернігівська область: внаслідок спалювання громадянами сухої трави,вогонь перекинувся на приватні господарства та знищив 21 споруду

26.03.15 10:33 0 568
24 березня о 15 год. 20 хв. до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу сухої трави біля с. Комарівка Ріпкинського району.

Рятувальники ДСНС негайно прибули за вказаною адресою. Вогонь дуже швидко поширювався та вже перекинувся на господарські будівлі.

Завдяки злагодженим та професійним діям рятувальників о 16:45 пожежу вдалося локалізувати, а о 18 год. 20 хв – повністю ліквідувати.

Внаслідок пожежі в 5 господарствах вогнем знищено 5 дачних будинків та 16 інших споруд різного призначення (господарчі будівлі, літні кухні, дерев'яні навіси, літні душові).

До гасіння пожежі залучалось 6 одиниць техніки та 25 чоловік особового складу.

На місці пожежі працювала мобільна оперативна група УДСНС України у Чернігівській області на чолі з начальником Управління полковником служби цивільного захисту Ігорем Федоренком.

Співробітники ДСНС недопустили знищення вогнем 17 домогосподарств на загальну суму 1,5 млн. грн.

Ймовірною причиною пожежі є неконтрольоване паління сухостою. Остаточна причина пожежі наразі встановлюються фахівцями.

Шановні громадяни! Дуже часто спалювання сухостою переростає у великомасштабні пожежі. Особливо на відкритій місцевості, де швидкість поширення вогню надзвичайно велика. У населених пунктах спалювання може перерости в неконтрольоване горіння і нести загрозу знищення житлових будинків і життя людей.

У зв'язку з цим, Державна служба України з надзвичайних ситуацій нагадує, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу і становлять небезпеку для життя людей.

Аби уникнути пожеж у екосистемах, дотримуйтесь наступних правил:

- не розводьте багаття у лісі;

- намагайтесь не палити в лісі, не кидайте недопалки на землю, особливо там, де наявна суха підстилка;

- не залишайте просякнуті бензином та іншими горючими речовинами ганчірки;

- не використовуйте на полюванні пижі, виготовлені з пожежонебезпечних матеріалів;

- не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині засуджено ...

КОМЕНТАРІ