У Рівненській області водій - порушник безпідставно звинуватив працівників ДАІ у його побитті

У Рівненській області водій - порушник безпідставно звинуватив працівників ДАІ у його побитті

26.03.15 10:36 0 673
20 березня житель Березнівського району, 45-річний Олександр, без будь-яких на те підстав та доказів звернувся до органів прокуратури із заявою, що до його побиття причетні працівники ДАІ

18 березня близько 15 години під час нагляду за безпекою дорожнього руху інспектори ВДАІ Березнівського району зупинили мотоцикл «BIRD». Відрекомендувавшись, працівники ДАІ водія попросили пред'явити відповідні документи на право керування, однак, їх не було.

Крім цього, під час спілкування з керманичем мотоцикла правоохоронці запідозрили, що він перебуває з явними ознаками алкогольного сп'яніння. Підозри вартових доріг підтвердив прилад «Драгер», який показав 1,61 промілле. На порушника інспектори ДАІ у присутності свідків склали адміністративні протоколи за ч.1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані сп'яніння) та ч.1 ст. 126 КУпАП (керування транспортними засобами не маючи при собі посвідчення водія).

На момент складання адміністративних матеріалів водій мотоцикла з порушеннями був згідний. Однак, через два дні після складання адміністративних матеріалів за порушення вимог Правил дорожнього руху Олександр вирішив звернутися із заявою до Березнівської прокуратури, у якій безпідставно звинуватив працівників ДАІ у його побитті.

Варто відмітити, що процедуру складання адміністративних матеріалів за порушення водієм мотоцикла вимог ПДР інспектори ДАІ зафіксували на відео реєстратор, на якому чітко видно, що працівники міліції жодного разу не застосували заходів фізичного впливу проти нього. Окрім свідків, підтвердити непричетність інспекторів ДАІ до побиття 45-річного Олександра можуть і працівники Березнівського райвідділу міліції. У той день, коли вартові доріг склали адмінматеріали на водія мотоцикла, через кілька годин дільничний інспектор міліції спільно з працівником карного розшуку зустрічалися з 45-річним Олександром для отримання від нього пояснення за іншим фактом порушення вимог чинного законодавства. Правоохоронці жодних ознак побиття в Олександра не помітили.

Прокуратура Березнівського району скерувала матеріали в обласну прокуратуру для проведення перевірки, за яких саме обставин 45-річний Олександр, водій мотоцикла, отримав тілесні ушкодження. До слова, під час написання заяви у Березнівську прокуратуру водій мотоцикла був попереджений, що в разі дачі неправдивих показів згідно зі ст. 383 Кримінального кодексу України його буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

Прес-служба УДАІ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині засуджено ...
Наступна новина: Буковинець за телефонний ...

КОМЕНТАРІ