На Тернопільщині відкрили підприємство з виробництва інноваційного біопалива

На Тернопільщині відкрили підприємство з виробництва інноваційного біопалива

26.03.15 12:41 0 590
Підприємство з виробництва інноваційного біопалива – біоетанолу відкрили на базі Зарубинського спиртзаводу, що на Збаражчині 24 березня. Участь у церемонії відкриття взяли Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Вірменія в Україні Андранік Манукян, Почесний Консул Республіки Вірменія у м. Тернополі Норік Геворкян, виконувач обов'язків заступника голови Тернопільської ОДА Іван Бабійчук, голова обласної ради Василь Хомінець, виконувач обов'язків директора Державного підприємства «Укрспирт» Роман Іванюк, керівництво району, представники ЗМІ та мешканці села.

Перед урочистостями для присутніх провели коротку екскурсію по заводу та розповіли про його історію.

«Після реконструкції потужність заводу збільшилася вдвічі. Якщо раніше вона становила 3 тис. декалітрів на добу, то тепер - 6 тис. декалітрів, - розповів директор Зарубинського спиртзаводу Дмитро Слободянюк. - Наразі маємо 100 робочих місць, але плануємо збільшити цю кількість. Першу продукцію очікуємо орієнтовно через місяць».

«Я переконаний, що відкриття реконструйованого підприємства з виробництва інноваційного біопалива дозволить не лише наповнити бюджет та забезпечити місцеве населення роботою, але й створить сприятливий інвестиційний клімат у Збаразькому районі, - зауважив Іван Бабійчук. –Також сподіваюсь, що спільними зусиллями нам вдасться відновити роботу й інших підприємств спиртової галузі, які є в області».

Також Іван Геннадійович наголосив, що в умовах перевиробництва етилового спирту в Україні, перепрофілювання існуючих потужностей на виробництво біологічних відновлювальних видів енергії, а саме біоетанолу – це найбільш оптимальний і виправданий шлях по відновленню спиртових заводів.

У свою чергу, голова Збаразької РДА Юрій Горайський подякував іноземним гостям за те, що, незважаючи на військовий час та складну економічну ситуацію в державі, вони зробили вагому інвестицію в нашу область.

«Ми маємо два фронти – на передовій, де захищаємо територіальну незалежність України та економічний, який дає нам незалежність від імпортних поставок нафтопродуктів . Я переконаний, що цей завод має стати «першою ластівкою» до енергонезалежності нашої держави».

За словами Андраніка Манукяна, таким кроком вірменська громада хотіла показати, що в Україну потрібно інвестувати.

«Вірмени - близький до українського народ. Пригадаймо, першим, хто загинув на Майдані, відстоюючи право жити вільно, був вірменин Сергій Нігоян. Я щиро вдячний Україні, що прихистила на своїх теренах понад півмільйона вірмен, - наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Вірменія в Україні. – Сподіваюся, що наша інвестиція принесе користь для вашого краю».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Проблемні питання,що ...
Наступна новина: На Рівненщині працівники ...

КОМЕНТАРІ