Он-лайн сутенерство виявилося шахрайською схемою 17-річного студента з Тернополя

Он-лайн сутенерство виявилося шахрайською схемою 17-річного студента з Тернополя

26.03.15 16:16 0 664
Відстежуючи шахрайську схему, що здійснювалася через Всесвітню мережу з використанням електронно-обчислювальної техніки, тернопільські правоохоронці були впевнені, що стосунок до неї має професійний ІТ-шник. Проте виявилося, що організував аферу 17-річний студент одного з тернопільських коледжів. Та й «тематика» шахрайства - з «полуничкою».

Як розповів начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю обласної міліції Георгій Кондратюк, неповнолітній зареєструвався у різних соціальних мережах під вигаданими іменами. Спілкування підтримував, здебільшого, з чоловіками. Студент представлявся сутенером, повідомляв, що на нього працює десять дівчат, і за гроші вони виконають будь-які сексуальні фантазії клієнта. Охочим до таких пропозицій у домовлений час призначав зустріч на залізничному чи автовокзалі, де, як запевняв, на них вже чекатимуть дівчата.

На зустріч з майбутньою жертвою не приходив. Натомість у телефонному режимі вимагав перерахувати завдаток, мовляв, аби переконатися у платоспроможності.

Чоловіки через платіжні системи перечислювали по двісті гривень. Що стали жертвою шахрайства потерпілі зрозуміли лише тоді, коли з сутенером зникав зв'язок.

Зі слів Георгія Кондратюка, «віртуального сутенера» вдалося вичислити. У нього вилучено комп'ютерну техніку, мобільні телефони, платіжні картки. Підозрюваному висунуто обвинувачення у порушенні частини третьої статті 190 Кримінального кодексу - шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ