За ухилення від призову житель Тернопільщини понесе кримінальну відповідальність

За ухилення від призову житель Тернопільщини понесе кримінальну відповідальність

26.03.15 11:06 0 578
Виконувати свій військовий обов'язок відмовився 45-річний житель Збаразького району. За ухилення від призову за мобілізацією він невдовзі постане перед судом.

Як розповів начальник Збаразького райвідділу міліції Ігор Саган, 45-річний чоловік – офіцер у відставці, отримав повістку з військкомату про проходження медичного огляду. За станом здоров'я його було визнано придатним до військової служби. Будь-яких інших законних підстав для отримання відстрочки від призову у нього теж не було. Проте чоловік у встановлений час не прибув до призовної дільниці для відправлення у військову частину, а почав шукати способи уникнення мобілізації.

Даний факт слідчі Збаразького райвідділу міліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 45-річному чоловікові оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України – ухилення від призову за мобілізацією. Санкція статті передбачає позбавлення волі від двох до п'яти років.

Слідчі завершили досудове розслідування. Вирішується питання про направлення матеріалів кримінального провадження до суду.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку депутати внесли ...

КОМЕНТАРІ