Прикарпатські рятувальники проводять широку масово-роз’яснювальну роботу щодо недопущення спалювання сухої трави

Прикарпатські рятувальники проводять широку масово-роз’яснювальну роботу щодо недопущення спалювання сухої трави

26.03.15 10:50 0 613
З настанням весни та встановленням сухої сонячної погоди Прикарпаття потерпає від надмірної «хазяйновитості» місцевих мешканців, яка не тільки шкодить природі, а й нищить майно та травмує здоров’я людей – це спалювання сухої трави. Випалені земельні ділянки вкривають усе Прикарпаття – придорожні смуги, шляхи обабіч залізниць, поля виглядають так, ніби тут щойно пройшла орда: випалена трава, згоріле торішнє листя, обсмалені стовбури дерев і кущів. Загалом на території Прикарпаття трапилося вже понад 260 таких пожеж.

Щоб пояснити мешканцям Прикарпаття всю шкідливість даного «господарювання» працівники У ДСНС в області проводять широку масово-роз’яснювальну роботу серед мешканців, спілкуються з широкими верствами населення на дану тему.

вони побували у приміському селі Хриплин і взяли участь у нараді з активом села, депутатами сільської ради, волонтерами та членами добровільної пожежної дружини, яку провів сільський голова Роман Качмар.

Роман Васильович добре усвідомлює важливість даного питання і робить все можливе, щоб такі випадки на території села припинилися. У селі про неприпустимість та шкідливість спалювання сухої трави говорять: сільські активісти на зібраннях з селянами, священик під час проповіді теж застерігає вірян від таких вчинків, учителі на уроках пояснюють учням шкідливість такої недитячої розваги. І ця нарада – це ще один доказ того, що в селі ставляться серйозно до даної проблеми.

Після наради працівники Управління ДСНС в області разом з активістами провели обхід села, поспілкувалися з його мешканцями, пояснили непотрібність і шкідливість такого прибирання, адже найменший порив вітру може перетворити маленький вогонь на неконтрольоване горіння, що загрожує знищенням житловому сектору та здоров’ю людей. Також рятувальники вручили мешканцям села листівки застережуючого характеру.

І рятувальники, і сільські активісти переконані, що такі профілактичні заходи дуже потрібні, адже Хриплин прилягає до промислової зони з гектарами необробленої занедбаної землі, з лініями електропередач та підприємствами, що становить підвищену небезпеку у випадку пожежі. Тож такі профілактичні заходи працівниками Управління ДСНС в області триватимуть і надалі.

Управлінння ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 24 березня у Рівному ...

КОМЕНТАРІ