Вінницька область: рятувальники ДСНС повернулися з навчання у Республіці Польща

Вінницька область: рятувальники ДСНС повернулися з навчання у Республіці Польща

26.03.15 17:08 0 580
Вже не перший рік Державна служба України з надзвичайних ситуацій здійснює свою діяльність спільно з Державною пожежною службою Республіки Польща. У рамках українсько-польської міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва створена та функціонує Комісія з питань рятування та захисту населення в умовах надзвичайної ситуації. ЇЇ діяльність спрямована на розвиток дієвої українсько-польської взаємодії у галузі попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків як природного так і техногенного характеру.

З 15 березня працівники ДСНС трьох областей – Вінницької, Одеської та Чернігівської проходили навчання у Школі прапорщиків у м. Познані, Республіка Польща.

Рятувальники протягом п’яти робочих днів на європейському рівні поновлювали свій багаж знань з домедичної підготовки. На заняттях фахівці ДСНС здобували не лише теоретичні, а й практичні навики надання домедичної допомоги. Зокрема рятувальники розширили свої знання при наданні домедичної допомоги як дорослій людині, так і дитині, яка потрапила в ту чи іншу надзвичайну ситуацію. Також польські колеги продемонстрували новинки спорядження та аварійно-рятувальної техніки. «Велику роль у професійній роботі польських пожежників відіграють практичні вправи із медичного рятування потерпілих, які відпрацьовуються на спеціальних муляжах та тренажерах. Такі тренування вкрай необхідні, адже під час надзвичайної пригоди рятувальники повинні надавати медичну допомогу першими, допоки на місце події прибудуть фахові медики», - зазначив старший групи рятувальників Вінниччини Андрій Цебрик. Фахівці ДСНС виїжджали на полігон, де під час практичних занять їм було продемонстровано різні способи рятування людей. Також там було проведено практичне заняття у димокамері.

Після завершення стажування українські рятувальники отримали документи, що засвідчують проходження курсів із медичного рятування та підвищення професійної майстерності. Загалом бійці ДСНС задоволені поїздкою та вважають такий обмін досвідом надзвичайно корисним та пізнавальним.

ГУДСНС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ