Проблемні питання,що виникають під час розгляду справ обговорили представники Держфінінспекції у Вінницькій області та судді Вінницького окружного адміністративного суду (+фото)

Проблемні питання,що виникають під час розгляду справ обговорили представники Держфінінспекції у Вінницькій області та судді Вінницького окружного адміністративного суду (+фото)

26.03.15 12:38 0 566
В рамках співробітництва Державної фінансової інспекції у Вінницькій області з Вінницьким окружним адміністративний судом у Будинку адміністративних судів відбувся круглий стіл, де обговорили проблемні питання, що виникають під час розгляду справ, пов'язаних із реалізацією публічної фінансової політики державного фінансового контролю.

Голова Вінницького окружного адміністративного суду Віталій Дончик зауважив, що цей захід є важливим для обох сторін, адже дає можливість вирішити спірні питання, які виникають під час реалізації публічної фінансової політики органом державного фінансового контролю та в подальшому надасть можливість забезпечити надходження коштів до бюджету і здійснювати виконання рішень суду в повному обсязі.

Звертаючись до присутніх, начальник Держфінінспекції у Вінницькій області Олена Вахновська зазначила, що одним із факторів, які безпосередньо впливають на роботу Держфінінспекції, в напрямку відшкодування виявлених фінансових порушень та забезпечення надходження коштів до бюджетів різних рівнів, є рішення судів за нашими позовами до об'єктів контролю. Це зумовлено тим, що саме постановленими судовими рішеннями підтверджуються факти правомірності вимог органу фінансового контролю, а відтак і повнота та правильність документування в актах ревізій виявлених порушень, правильність застосування положень чинного законодавства та правомірність дій фінінспекторів.

Важливим питанням обговорення став предмет позову у спорах, пов'язаних із здійсненням контролю Держфінінспекцією, способи захисту порушених прав, свобод та інтересів у даній категорії спорів, позиції судів апеляційної та касаційної інстанції.

Також учасники заходу розглянули підстави проведення позапланових ревізій та можливості їх призначення у зв'язку із неподанням підконтрольною установою повного комплекту витребуваних документів.

Звернули увагу й на особливості проведення ревізій, важливість залучення експертів та спеціалістів під час проведення контрольних заходів, отримання професійної інформації від спеціалістів податкової та митної служби, інспекції з архітектурно-будівельного контролю та інших установ. А також зупинились на методології тлумачення нормативно-правових актів та їх юридичній силі, особливостях застосування листів-роз'яснень органів державної влади.

У підсумку, фінінспектори та судді отримали відповіді на низку запитань, які допоможуть в подальшій роботі, а також відзначили важливість подібної співпраці.

За інформацією прес-служби Держфінінспекції у Вінницькій області







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українські фотографи ...
Наступна новина: На Тернопільщині відкрили ...

КОМЕНТАРІ