Держенергонагляд у Вінницькій області проводить заходи з державного енергетичного нагляду лише за ініціативи самих суб’єктів господарювання

Держенергонагляд у Вінницькій області проводить заходи з державного енергетичного нагляду лише за ініціативи самих суб’єктів господарювання

26.03.15 13:17 0 772
Про це повідомив начальник інспекції Держенергонагляду у Вінницькій області Віктор Пірняк. Він, зокрема, зазначив: «Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії у Вінницькій області є на сьогоднішній день єдиною державною організацією в країні, що здійснює наглядові функції з контролю за технічним станом та організацією експлуатації енергетичного обладнання суб'єктами відносин у сфері теплопостачання (теплопостачальними організаціями, споживачами) та режимів відпуску і споживання теплової енергії».

Відповідно до Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014, № 76-VIII перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців контролюючими органами, в тому числі і інспекцією Держенергонагляду у Вінницькій області (крім Державної фіскальної служби України та Державної фінансової інспекції України), здійснюються протягом січня - червня 2015 року виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб'єкта господарювання щодо його перевірки.

Враховуючи вище зазначене, інспекцією Держенергонагляду у Вінницькій області проводяться заходи з державного енергетичного нагляду лише за ініціативи самих суб'єктів господарювання, а саме при надходженні письмових звернень від підприємств та організацій.

У ході проведення заходів з контролю за технічним станом теплоенергетичного обладнання суб'єктів господарювання інспекція Держенергонагляду постійно виявляє до 60% порушень вимог діючих нормативно-технічних актів, які носять організаційний характер та 40% технічного характеру, більша частина з яких впливає на економічну та безпечну експлуатацію систем опалення, теплових мереж та джерел теплової енергії (котелень).

У першу чергу, це є наслідком низького професійного рівня підготовки обслуговуючого персоналу, особливо посадових осіб, відповідальних за справний стан, безпечну та економічну експлуатацію енергетичного обладнання.

З метою сталої і економної роботи теплового господарства, суб'єктів відносин у сфері теплопостачання, інспекція Держенергонагляду пропонує безкоштовне обстеження систем теплопостачання та теплоспоживання щодо визначення технічного стану, режимів постачання або споживання теплової енергії, організації експлуатації теплових установок та мереж, систем збирання та повернення конденсату, стану обліку виробництва та споживання теплової енергії. За результатами проведеного заходу суб'єкту господарювання надається довідка з висновком та пропозиціями для належного реагування.

На жаль. деякі суб'єкти господарювання не бажають бачити наглядові (контролюючі) органи на ввірених їм підприємствах, установах, організаціях, незважаючи на те, що усунення певних порушень не вимагають значних капіталовкладень, а економія від їх запровадження може в рази перевищити витрати.

Інспекція Держенергонагляду у Вінницькій області в межах своєї компетенції також проводить розгляд звернень споживачів теплової енергії щодо незадовільного надання послуг з централізованого теплопостачання.

Місце прийому споживачів:

у м. Вінниця: вул. Червоноармійська, буд. 51,

кабінет начальника інспекції Держенергонагляду у Вінницькій області. Режим прийому: щодня, з 900 до 1400, тел. 63-41-58.

кабінет заступника начальника інспекції Держенергонагляду у Вінницькій області. Режим прийому: понеділок - четвер, з 1400 до 1700, тел. 63-43-08.

у м. Гайсин: вул. Радянська, буд. 28, кабінет начальника Гайсинського відділення інспекції Держенергонагляду у Вінницькій області. Режим прийому: щодня, з 0900 до 1400, тел. (234) 2-21-46.

у м. Могилів-Подільському: вул. Стависька, буд. 56/51, кабінет начальника Мог.-Подільського відділення інспекції Держенергонагляду у Вінницькій області. Режим прийому: щодня, з 0900 до 1400, тел. (237) 6-60-54.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Надал привітав ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ