До Львова з благодійними концертами приїде Угорський ансамбль танцю

До Львова з благодійними концертами приїде Угорський ансамбль танцю

27.03.15 09:04 0 572
У травні Угорський національний ансамбль танцю виступить у Львові та в Сколе. Виручені за концерти кошти спрямують на лікування поранених українських військовослужбовців та допомогу сім'ям учасників АТО.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

26 березня, під час зустрічі голови облдержадміністрації Олега Синютки з делегацією Угорської Республіки, Генеральний консул Угорської Республіки в Ужгороді Йожеф Бачкаі розповів, що у травні відбудуться виступи Угорського національного ансамблю танцю, зокрема концерти пройдуть у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької, а також у м. Сколе.

Керівник Львівщини запевнив, що облдержадміністрація усіляко сприятиме діяльності Генерального консульства Угорщини Почесного консульства Угорщини у Львові з метою розвитку українсько – угорських відносин, і, зокрема, в організації виступу угорського ансамблю. Як зазначив Йожеф Бачкаі, на Львівщині за сприяння Посольства та Генерального консульства Угорської Республіки, вже відбулася низка культурно-мистецьких заходів. Зокрема, тріумфальними були виступи Угорського Державного Народного Ансамблю, Ансамблю «Гонвед», Угорського Державного Філармонічного Оркестру, показ вистави «Королева чардашу» Будапештського театру оперети та ін.

Окрім цього, під час зустрічі сторони обговорили ситуацію на cході України, а також можливості лікування український військових в Угорщині.

«Український народ захищає від окупанта кордони не лише України, але і Європи», – наголосив Олег Синютка.

У свою чергу, Йожеф Бачкаі сказав: «Для нашої держави стратегічно важливою є територіальна цілісність та мир в Україні. Ми підтримуємо усі європейські санкції».

Водночас керівник області відзначив подякою голови облдержадміністрації Почесного консула Угорщини у Львові Ларису Малех.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львів: у Сокальському ...

КОМЕНТАРІ