27 березня дитячі клуби Львова представлять свої лялькові вистави

27 березня дитячі клуби Львова представлять свої лялькові вистави

27.03.15 08:04 0 812
До Міжнародного дня театру львівські гуртківці презентують лялькові вистави. «Лялькове свято» відбудеться 27 березня в парку розваг «Дитяча планета» (вул. Стрийська, 202). Початок – о 16.00.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Під час заходу діти презентують вісім вистав: «Золотомушка» (гурток «Клумба»), «Лісова пригода або як повернулась хитрість Мишка» (клуб «Кактус»), «Про двох сварливих жінок» (клуб «Мандри»), «У казковому лісі» (клуб «Дорога»), «Ріпка» («Родинний клуб»), «Три поросятка» (English club), «Друзі визволять з біди» (гурток «АртАкт»), «Історія роботів» (гурток «Куфер»). Також танцювальними виступами потішать вихованці хореографічних гуртків: «Веселка», «Клумба», «Аміго», «Диво», «Львів Модерн Балет».

«Дитячі клуби Львова вже п’ятий рік відзначають День лялькаря та Міжнародний день театру. Таке мистецтво у гуртках не втрачає своєї популярності, а, навпаки, розвивається і приносить усім радість. Діти з великим задоволенням беруться до створення своїх улюблених казкових героїв для майбутніх вистав, які потім презентують на сцені», – розповідає Оксана Серафин, директор Дитячих клубів Личаківського району.

Кожного персонажа діти робили власноруч на заняттях в гуртках, адже в Дитячих клубах сформувалася вже традиція – щороку в березні до Дня лялькаря декілька занять присвячувати створенню улюблених персонажів.

«Можна сказати, що це вже традиційно – протягом березня заняття в творчих гуртках Дитячих клубах стосуються двох напрямків: писанкарства й тематики театру. В кожному клубі по-різному підходять до створення героїв для вистав, адже немає обмежень ні щодо стилістики, ні формату. Тільки – максимальний простір для фантазії. Підсумком є спільний захід – презентація своїх доробок, ідей та задумів. Крім того, цього року гуртківці взяли участь в конкурсі з дизайну одягу для персонажів «Дитячої планети», й відразу під час заходу будуть нагороджені четверо переможців», – розповіла координатор Дитячих клубів Львова від управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради Ольга Каспришин.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ