В Чернівецькій області рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з людьми щодо навчання правил безпеки

В Чернівецькій області рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з людьми щодо навчання правил безпеки

27.03.15 09:09 0 650
Співробітники Управління ДСНС України у Чернівецькій області вже протягом тривалого часу проводять різноманітні інформаційно-роз’яснювальні заходи для навчання громадян правилам безпеки. Така робота здійснюється для того, щоб у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру мешканці знали як діяти та куди звернутися. Окрім цього, рятувальники розповідають людям і про дії на випадок виявлення підозрілих предметів, терористичного акту чи інших надзвичайних подій. При цьому роз’яснювальна робота проводиться як з підростаючим поколінням, так і з дорослими.

Зокрема, 26 березня працівники Управління спільно з дирекцією Чернівецької філії міжрегіональної академії Управління персоналу організували агітаційно-пропагандистський захід для працівників закладу. «Ми вирішили провести таку зустріч для того, щоб наші працівники були навчені правилам безпеки та змогли правильно скористатися цими знаннями у разі необхідності» – зазначила директор Чернівецької філії Олександра Поляк.

Сам захід, який проводився у дискусійному форматі, виявився дуже цікавим і пізнавальним для всіх учасників зустрічі. Багатьох працівників обласної філії цікавило місце знаходження захисних споруд та куди їм телефонувати за необхідності. На це рятувальники відповіли, що всю необхідну інформацію можна отримати за телефоном 101. А тим, хто не має можливості скористатися телефоном, проте є доступ до інтернету, можна відвідати офіційний сайт Управління ДСНС України у Чернівецькій області, на якому розміщено карту захисних споруд цивільного захисту Чернівецької області. Окрім цього, фахівці Управління ДСНС зазначили, що для того, щоб об’єкти укриття та захисні споруди змогли прийняти людей, інженерно-інспекторський склад Управління протягом лютого-березня проводять рейдові перевірки цих споруд та об’єктів. Також не забули рятувальники розповісти людям і про важливість повсякденного дотримання правил пожежної безпеки, адже основною причиною їхнього виникнення залишається людський фактор, про дії на випадок виявлення підозрілого предмету, вибуху у місці з масовим перебуванням людей та як діяти у разі сигналів системи оповіщення.

«Роз’яснювальна робота, яку проводять рятувальники, дає результат. Питання, які люди часто задають фахівцям Управління, свідчать про певну базу знань, яку, що дуже важливо, люди хочуть вдосконалювати» – повідомив заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: у Сокальському ...
Наступна новина: На Тернопіллі проведено ...

КОМЕНТАРІ