Чернівецька область: протягом виникло 6 пожеж,4 з яких сталися через загорання сухої трави

Чернівецька область: протягом виникло 6 пожеж,4 з яких сталися через загорання сухої трави

27.03.15 12:28 0 657
Впродовж минулої доби на території Чернівецької області виникло 6 пожеж, у 4 випадках горіла суха трава. Так, дві пожежі через спалювання сухої трави сталися у Заставнівському районі. Зокрема, в смт. Кострижівка Заставнівського району загорання сухої трави виникло на відкритій території. Загальна площа пожежі склала 2га. Окрім цього, пожежа через спалювання сухої сталася в селі Дорошівці Заставнівського району. Горіла суха трава на площі 1,2 га. Пожежно-рятувальний підрозділ міста Заставна, який виїжджав на ліквідацію обох пожеж, оперативно ліквідовував небезпеку, що дозволило врятувати від знищення 4 господарські будівлі, на які міг перекинутися вогонь. Ще 2 пожежі через загорання сухої трави сталося у селі Рухотин Хотинського району та в селі Майдан Вижницького району.

У селі Динівці Новоселицького району сталася пожежа в житловому будинку. Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не направлялися, оскільки площа пожежі була незначною і місцеві мешканці за допомогою підручних засобів ліквідували пожежу. На момент виникнення пожежі в будинку перебував чоловік 1988 року народження. Місцеві мешканці допомогли йому вийти на вулицю. З діагнозом отруєння чадним газом потерпілого госпіталізовано в Новоселицьку центральну районну лікарню.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: пам’ятайте, що для виникнення пожеж, пов’язаних із загоранням сухої трави, достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника або необережного поводження з вогнем при розведенні багаття. Такі пожежі є надзвичайно небезпечні, оскільки вони за лічені хвилини можуть поширитися на значну площу. Тому слід дотримуватися правил безпеки:

- будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем;

- не залишайте без нагляду розпалене багаття;

- не розпалюйте багаття біля будинків та садиб;

- не спалюйте суху траву;

Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині ...

КОМЕНТАРІ