Валерій Коровій: «Вінниччина черговий раз демонструє вміння налагодити міжрегіональне співробітництво» (+фото)

Валерій Коровій: «Вінниччина черговий раз демонструє вміння налагодити міжрегіональне співробітництво» (+фото)

27.03.15 13:43 0 587
На цьому наголосив голова облдержадміністрації під час зустрічі з представниками засобів масової інформації 26 березня.

В прес-конференції, що відбулась в ході роботи Форуму міжрегіонального співробітництва та інвестицій, який проходить у Вінниці, також взяли участь : Беренд де Гроот - Голова відділу співробітництва Представництва ЄС в Україні, Ярослав Кашуба - Голова Державної служби зайнятості України, Президент Асоціації «Приватні інвестори України» Сергій Десяк, в.о. Вінницького міського голови, секретар міськради Сергій Моргунов,Президент Вінницької Торгівельно-промислової палати Олександр Дідик.

Валерій Коровій підкреслив : « Підписання Угоди з ЄС дасть можливість залучити в область 324 тис. Євро, які підуть на матеріалізацію конкретної роботи в напрямку адаптації тих людей, які хочуть перенести свій бізнес в Україну і дадуть можливість створити більше 700 робочих місць».

Основним завданням Форуму учасники прес-конференції визначили надання можливості максимальній кількості підприємців встановити необхідні контакти з бізнесом, інвесторами та владою. Приділення особливої уваги практичним інструментам підтримки бізнесу, переведеного із зон конфлікту, особливостям управління проектами на внутрішньому і зовнішньому ринках, залученню інвестицій та міжнародної фінансової допомоги.

Керівник Проекту, Президент Асоціації «Приватні інвестори України» Сергій Десяк повідомив, що найбільший інтерес учасники Форуму продемонстрували до реалізації проектів у сфері машинобудування, агропромислового комплексу, будівництва, виробництва будівельних матеріалів та галузі легкої промисловості. Ці напрямки визначено пріоритетними для фінансування.

Він конкретизував для представників ЗМІ можливості Проекту. За його словами, Проектом передбачена можливість отримання бізнес-переселенцям для відновлення діяльності на території Вінницької області пільгових кредитів, допомоги в налагодженні контактів з регіональним бізнесом, інвесторами та владою, консультаційна підтримка по створенню та реалізації бізнес-планів. Зокрема, передбачено близько 170 тис. Євро для надання фінансової підтримки 20 підприємствам із зон конфлікту. Їм буде забезпечена пільгова відсоткова ставка за кредитами в національній валюті в розмірі 6 - 10% річних за рахунок часткової компенсації банківських відсотків за кредитами. При цьому максимальний розмір пільгового кредиту для однієї компанії складе еквівалент 100 тис. Євро. Також, підприємцям буде надана безоплатна допомога в розробці бізнес-плану інвестиційного проекту, інформаційна підтримка у налагодження ділових контактів з регіональними компаніями, владою та приватними інвесторами.

Голова державної служби зайнятості Ярослав Кашуба в ході прес-конференції повідомив про ряд пільг для підприємців, які працевлаштують переселенців з Донецької та Луганської областей. Зокрема, їм мають надавати компенсації на оплату праці таких робітників.

За його словами, роботодавцям відшкодують витрати на заробітну плату, терміном не менше шести місяців. При цьому роботодавець зобов'язується забезпечити зайнятість таких осіб протягом періоду, удвічі більшого, ніж виплата компенсації.

Ярослав Кашуба зазначив, що порядок та критерії таких виплат мають бути розроблені протягом місяця.

Відповідаючи на запитання журналістів, голова ОДА Валерій Коровій зазначив, що можливими бізнес-площадками для перенесення підприємств зі Сходу на Вінниччину можуть бути території непрацюючих нині цукрових заводів, куди вже підведені усі комунікації, наявна інфраструктура і трудові ресурси (із 40 заводів нині діючими є всього 9). Як приклад, голова ОДА навів діяльність підприємства «ПлазмаТек» у Піщанському районі , де за 160 км. від обласного центру, нині працюють понад 600 чоловік, а перші партії продукції підприємства вже надходять до Євросоюзу.

Довідка:

За даними Державної служби статистики України станом на 1 листопада 2014 року в Луганській та Донецькій областях було зареєстровано 145 452 підприємств. Відповідно до доповіді Моніторингової комісії ООН з прав людини у жовтня 2014 року, через бойові дії, майже 40 тисяч підприємств МСБ у зоні конфлікту вимушено припинили діяльність, в результаті чого сотні тисяч людей залишилися без доходу.

За інформацією в.о. Вінницького міського голови, секретаря міськради Сергія Моргунова, на сьогоднішній день до м.Вінниці зі Сходу переїхали 30 підприємств: 25 – фізичних та 5 юридичних осіб.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ