У протидії торгівлі людьми Вінниччина рухається до стандартів ЄС (+фото)

У протидії торгівлі людьми Вінниччина рухається до стандартів ЄС (+фото)

27.03.15 11:40 0 671
В рамках одноденної робочої поїздки на Вінниччину експертів місії ЄС з питань боротьби з торгівлею людьми, 26 березня у м.Вінниця відбулася зустріч дипломатів з представниками суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Вінницькій області, серед яких і громадські організації.

Представники управління у справах сім'ї, молоді та спорту, департаментів освіти і науки, охорони здоров'я та курортів, соціальної політики облдержадміністрації, а також фахівці з обласного центру зайнятості, управління МВС в області та служби у справах дітей облдержадміністрації обговорили результати роботи зазначених відомств з реалізації державної політики боротьби з торгівлею людьми.

Як запевнила експертів місії ЄС заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту Наталя Заболотна, на Вінниччині у напрямку протидії торгівлі людьми проведено чимало роботи, є низка напрацювань. Так, за її словами, для координації зусиль усіх структур, які працюють у даній сфері ще у липні 2012 року створено Міжвідомчу раду з питань сім'ї та гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми, яка на повноцінно функціонує та вирішує питання, що потребують узгодженості дій. Для кожного напрямку її роботи визначено окрему робочу групу, що дає змогу більш якісно вирішувати проблемні питання.

Серед таких і група з питань протидії торгівлі людьми. В області є досвід роботи щодо встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Протягом 2012-2014 років до місцевих державних адміністрацій надійшло 7 заяв від 6 громадян України щодо встановлення такого статусу.

«Якщо розглядати ці заяви за видами експлуатації, то стосовно примусу до жебракування звернулося 2 особи, щодо сексуальної експлуатації - також 2 особи, трудової експлуатації - 1 особа, а також щодо продажу дитини - 1 особа. Серед громадян, які звернулися за допомогою, четверо експлуатувалися в Росії, одна громадянка - в Італії. В результаті розгляду документів відповідний статус встановлено 5 особам. Усім постраждалим надано допомогу, в тому числі матеріальну» – повідомила Наталя Заболотна

Крім того, з 2012 року в області реалізується проект Координатора проектів ОБСЄ в Україні «Впровадження Національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми». Його виконавчим партнером на обласному рівні є громадська організація «Прогресивні жінки». З кінця минулого року розпочався його другий етап, який триватиме до 2019 року.

«Важливим результатом проекту є підготовка фахівців для роботи у сфері надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми. На підготовлено 15 тренерів, які навчатимуть державних службовців уже на місцевому рівні нових методів роботи з постраждалими, які відповідають викликам часу» – зазначила Наталя Заболотна .

Ще одним досягненням на Вінниччині, за її словами, є включення спецкурсу з питання протидії торгівлі людьми, експлуатації та жорстокого поводження з дітьми до тематики практичних занять курсів підвищення кваліфікації Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.

Крім того, щорічно в обласному бюджеті передбачаються кошти на проведення заходів у сфері протидії торгівлі людьми, зокрема на 2015 рік заплановано 17,5 тис. грн.

ж експерти Європейського Союзу ознайомилися з роботою сектору у справах біженців та соціальної інтеграції управління Державної міграційної служби у Вінницькій області, а також мали змогу поспілкуватися з представниками основних суб'єктів взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми Жмеринської міської ради.

Загалом, підсумки роботи місії в нашій державі буде підведено 27 березня на брифінгу у Представництві ЄС в Україні.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іван Крисак: «Ми повинні ...
Наступна новина: Вільгельм Габсбург: ...

КОМЕНТАРІ