Вінниччину з одноденним візитом відвідали експерти місії ЄС з питань боротьби з торгівлею людьми (+фото)

Вінниччину з одноденним візитом відвідали експерти місії ЄС з питань боротьби з торгівлею людьми (+фото)

27.03.15 11:06 0 626
26 березня, аби дати оцінку виконанню критеріїв другої фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму для нашої держави за блоком «Громадський порядок та безпека» Вінниччину відвідали представники місії Європейського Союзу з питань боротьби з торгівлею людьми.

В облдержадміністрації відбулася зустріч керівництва області та представників структурних підрозділів з експертами місії ЄС. Вітаючи європейських дипломатів , заступник голови – директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк зауважив, що на Вінниччині відповідальним за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми визначено управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

«На проблема боротьби з торгівлею людьми, у зв'язку з величезною кількістю внутрішньо переміщених осіб, а це 700 громадян з АРК та м. Севастополя та майже 11 тисяч переселенців із Донецької та Луганської областей, які перебувають у Вінницькій області ставить серйозний виклик в організації роботи у реалізації зазначеного питання. Значна частина з яких - це молодь, адже до нас переїхав Донецький національний університет. Відтак, це додаткове навантаження для служб, які опікуються відповідною проблематикою» – наголосив Ігор Івасюк .

Однак, на Вінниччині чимало напрацювань в цій галузі було і до того, як був порушений соціальний спокій в державі. Так, за словами Ігоря Івасюк, було прийнято Обласну цільову соціальну комплексну програму підтримки сім'ї, демографічного розвитку, попередження торгівлі людьми та забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків. В рамках якої розроблено низку заходів, що дають можливість і моніторити проблематику і надавати допомогу постраждалим.

«Всього з 2012 року по даний час 5-ти особам Вінницької області встановлено статус особи, яка постраждали від торгівлі людьми. Серед таких осіб – 1 дитина. Всім постраждалим надано всебічну допомогу. Крім того, на Вінниччині діє телефонна “гаряча лінія”, за якою можна отримати консультації відповідних фахівців. Протягом минулого року за консультативною допомогою вже звернулось 1328 осіб, з яких 965 жінок та 363 чоловіків. Найбільше звернень було з приводу працевлаштування за кордоном (233) та виїзду за кордон (169)» – зауважив Ігор Івасюк.

В свою чергу, експерт місії ЄС Деніз Чарлтон зауважила, що працюючи в Україні кілька днів побачила, що задля мінімізації такого ганебного явища уже зроблена досить велика і якісна робота, однак попереду потрібно виконати не менший обсяг важливих заходів.

«Питанням боротьби з торгівлі людьми я займаюся вже майже 25 років в Ірландії та країнах ЄС. Хочу зауважити, що багато проблем, які нині є в України, притаманні не лише вашій державі, вони існують і в Європі. Розглядаючи питання пов'язані з торгівлею людьми в Україні, ми побачили прогрес, який ви спромоглися зробити за невеликий проміжок часу. Тому хочу якомога більше дізнатися про діяльність у вашому регіоні, побачити вас в роботі, проблематики» – зазначила Деніз Чарлтон .

Заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталя Заболотна звернула увагу присутніх на те, що в регіоні, на відміно від центрального рівня, координатором в напрямку протидії людьми є управління у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА.

«Це наша і особливість, і перевага, це дозволяє більш комплексно підходити до вирішення даної проблеми. Також відмінністю нашої обласної програми від Державної та, на нашу думку, перевагою є її комплексний підхід до вирішення питань, адже обласна програма включає 4 напрямки роботи: підтримка сім'ї; демографічний розвиток; попередження торгівлі людьми та забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків» – наголосила Наталя Заболотна.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПриватБанк став ...
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ