У ДАІ Волині за круглим столом обговорили стан і причини аварійності на дорогах  (+фото)

У ДАІ Волині за круглим столом обговорили стан і причини аварійності на дорогах (+фото)

27.03.15 14:49 0 710
Із початку року в області зафіксовано 294 автопригоди, 79 із них – із потерпілими: 20 осіб загинуло, 109 – травмовано.

За словами заступника начальника УДАІ у Волинській області АндріяБондарука, серед основних причин дорожньо-транспортних пригод - перевищення швидкості, порушення правил маневрування, правил проїзду пішохідних переходів і керування автомобілем у нетверезому стані.



Начальник відділення Державтоінспекції з обслуговування міста Луцька Віктор Главічка розповів про те, що з початку року затримано двох водіїв у стані наркотичного сп'яніння:

– На щастя, зупинка та подальше вилучення транспортного засобу наарештмайданчик попередили можливу біду, адже ні для кого не секрет, що у водіїв внаслідок вживання алкоголю або наркотиків значно знижується швидкість реакції та притуплюється адекватне сприйняття дійсності.

Під час заходу Андрій Бондарук акцентував на тому, що більша частинаавтопригод трапилися з вини пішоходів:

– Доводиться констатувати, що ця категорія учасників дорожнього руху нерідко легковажно ставиться до дотримання правил, переходячи дорогу у невстановлених місцях.

На запитання журналістів про те, як запобігти тривожній статистиці, АндрійБондарук відповів:

– Окрім активних профілактичних заходів, які проводять працівники Державтоінспекції, починаючи від дошкільних навчальних закладів, ведеться робота також і щодо оптимізації пішохідних переходів.

Своєю чергою Віктор Главічка доповів, що у межах Луцька відбулося обстеження небезпечних пішохідних переходів, а відтак спільно із міською радою невдовзі буде покращене освітлення таких ділянок дороги. Цьогорічпрацівники ДАІ разом із представниками управління житлово-комунального господарства проведуть інспекцію головних автошляхів міста, аби виявити та усунути пошкодження, які часто провокують аварійні ситуації.

Не забувають держінспектори і про велосипедистів: під час проведення дорожніх робіт на проспектах Соборності, Відродження та вулиці Гнідавськійу Луцьку заплановано будівництво велодоріжок.

Представники громадських організацій, які долучилися до проведення круглого столу, висловили побажання активнішої співпраці з громадськістю. Зокрема представник «Самооборони» Сергій Рижков зазначив:

– Люди готові надавати інформаційну підтримку працівникам ДАІ щодо скоєних правопорушень. Ми всі дотичні і зацікавлені в тому, щоби зменшити кількість аварій на дорогах. Пам'ятайте: громада – це ваші очі.

На його думку, співпраця правоохоронців і громадськості сприятиме сумлінності учасників дорожнього руху, а відтак – зниженню аварійності.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: на Жмеринщині ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ