У Луцьку визначали найкращого читача

У Луцьку визначали найкращого читача

27.03.15 09:24 0 991
У Волинській обласній бібліотеці для дітей відбувся обласний тур Всеукраїнського конкурсу “Найкращий читач – 2015”. За звання найкращого змагалися 30 читачів-учнів 6-8 класів з усієї області, які вже стали переможцями у своїх містах та районах. Аби здобути перемогу, потрібно було якнайкраще проявити ерудицію, підтвердити свою начитаність читацьким щоденником та креативно розповісти про улюблену книгу. Найкращих серед найкращих обирало Почесне обласне журі конкурсу, яке вже вкотре очолювали українські письменники Іван Чернецький та Клава Корецька.

Приємно, що перемогу в обласному конкурсі здобула користувачка міської центральної бібліотеки для дітей, учениця 7-Б класу НВК №9 Юлія Луканіна. На конкурсі Юля презентувала книгу українського письменника Андрія Кокотюхи «Таємниця зміїної голови», де головні герої книги - діти, вирушають до похмурих лабіринтів підземних печер старовинного княжого замку, де колись гуляв народний месник Устим Кармелюк. Представила Юля також електронний та текстовий щоденник читача. Промовою, яка була переконливою, цікавою, по-дитячому щирою, конкурсантці вдалось зацікавити своїх опонентів творчістю Андрія Кокотюхи, підкорити членів журі ерудицією, творчим мисленням і талантом читача. Основним кредо у читанні для Юлі є те, що книги треба не прочитувати, а читати і перечитувати, книгу читати не очима, а розумом.

Юля Луканіна вже більше 7 років є користувачкою міської центральної бібліотеки для дітей. Вона учасниця бібліотечного лялькового театру «Соняшник», переможець конкурсу читців, присвяченого творчості Лесі Українки, бере участь у театралізованих презентаціях книг волинських та українських письменників, які організовуються у книгозбірні. У вільний час займається вишиванням картин з бісеру.

Вітаємо Юлю Луканіну з перемогою, бажаємо цікавих і приємних моментів у зустрічах з книгами.

Управління культури міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині в ДТП ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ