В Закарпатській області в Іршаві вийшла книга спогадів ветерана міліції Степана Овсака

В Закарпатській області в Іршаві вийшла книга спогадів ветерана міліції Степана Овсака

27.03.15 11:07 0 640
В Іршавському райвідділі міліції презентували книжку Михайла Ломаги про ветерана Великої Вітчизняної війни полковника міліції у відставці Степана Овсака.

Презентацію розпочав голова ветеранської організації міліції Іршавського району Василь Микита. Він представив автора книги Михайла Ломагу.

Книжка «Інспектор карного розшуку» вийшла у видавництві «Карпатська вежа». Над нею авто працював майже рік.

У героя книги Степана Овсака життєвий шлях був тернистим. Через важке матеріальне становище в сім′ї хлопець з 12 років змушений був працювати на льняному заводі і на млині. У 16 його з однолітками забрали на роботу до Німеччини. Восени 1944 року він добровільно вступив у Червону Армію, став учасником бойових дій.

З 1948 року Степан Овсак працює в Іршавському райвідділі міліції. У 1966 році перейшов на службу в карний розшук. Вів боротьбу з правопорушниками, часто ризикуючи своїм життям. В розшуку працював аж до виходу на пенсію.

Про все це та інші цікаві епізоди з життя ветерана написано в книзі.

Далі слово взяв сам герой книги Степан Овсак. У свої поважні 89 літ Степан Петрович добре пам′ятає резонансні злочини, які він розкривав. Він умів так організувати роботу, що завжди мав інформацію від громадян. А це було запорукою того, що злочин буде розкрито.

На завершення презентації начальник Іршавського райвідділу міліції підполковник Мирон Черничко нагородив Степана Овсака похвальною грамотою за активний внесок у виховання молодого покоління.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниччину з одноденним ...
Наступна новина: У Львові водій ...

КОМЕНТАРІ