Івано-Франківщина: пожежна безпека культових споруд області на контролі у рятувальників

Івано-Франківщина: пожежна безпека культових споруд області на контролі у рятувальників

27.03.15 13:22 0 611
Не за горами найвеличніше християнське свято – Великдень, тож рятувальники з метою запобігання пожеж у храмах краю проводять зустрічі з священнослужителями.

Так, 24 березня в Коломийському соборі рятувальники провели навчання з 35 священиками Коломийсько-Чернівецького Єпархіального управління греко-католицької церкви.

Відкриваючи захід, Правлячий Архієрей Василь Івасюк наголосив, що тільки спільними зусиллями Церкви та рятувальників можна вберегти від нищівного вогню не тільки храми, багато з яких є пам’ятками архітектури, а й життя та здоров’я вірян, тож для цього потрібно робити все можливе.

Запрошені на захід священнослужителі не тільки ознайомилися з основними вимогами правил пожежної безпеки щодо культових споруд, а й почули рекомендації працівників У ДСНС в області щодо використання первинних засобів пожежегасіння та забезпечення ними церковних храмів. Рятувальники наголосили на особливій пильності щодо застосування відкритого вогню та підкреслили, що переважна більшість пожеж у церквах трапляється саме з людської необережності чи недбалості. Також були проведені інструктажі з служителями церкви, щодо призначення відповідальних за дотримання правил пожежної безпеки та приведення в належний стан електрогосподарств та роздані листівки застережуючого характеру.

Не оминули рятувальники й проблемного питання щодо спалювання сухої трави на території церков та прилеглих ділянок, які можуть стати причиною пожеж. Відрадно, що священнослужителі з розумінням ставляться до таких заходів, усвідомлюючи їх важливість, а також запевнили, що під час богослужінь неодмінно будуть доносити до вірян цю вкрай потрібну інформацію.

Управління ДСНС в й області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ