Наймолодших львів’ян навчали правилам безпеки

Наймолодших львів’ян навчали правилам безпеки

27.03.15 09:33 0 613
В період дошкільного дитинства відбувається інтенсивне освоєння світу, йде процес пізнання життя та формування основ безпечної поведінки. Важливо не тільки оберігати дитину від небезпеки, але й готувати її до зустрічі з можливими труднощами, формувати уявлення про найбільш небезпечні ситуації та прищепити малечі навички безпечної поведінки. Не випадково, що саме зараз, у складний для нашої держави час, колективи багатьох дошкільних навчальних закладів стали шукати можливості для плідної співпраці з основ безпеки дітей дошкільного віку з педагогічними працівниками Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Львівської області.

Розуміючи важливість даного питання, педагогічні працівники Центру завжди готові допомогти донести корисну та потрібну інформацію для маленьких та беззахисних громадян – дошкільнят в доступній для них формі. Саме для цього, в період з 5 по 25 березня поточного року у дошкільних навчальних закладах Львова була організована робота мобільного консультаційного пункту з питань навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Львівської області. За вказаний період методистами обласного кабінету БЖД населення Центру інформаційно-просвітницькою роботою було охоплено 15 дитячих садочків, дитячих будинків та сиротинців.

Методистами Центру розроблена та продемонстрована перед учасниками навчально-виховного процесу презентація «Правила безпечної поведінки для чемних дітей», адже найважливішою умовою безпеки малюків є прищеплення їм з раннього віку необхідних знань про безпечну поведінку, формування у дітей свідомого розуміння цінності власного життя та здоров’я, виховання у них осмисленої позиції щодо безпеки життєдіяльності. Виходячи з цього, першочерговим завданням для педагогічних працівників Центру було підготувати дітлахів до чітких дій у небезпечних ситуаціях.

В рамках заходу також було проведено роз’яснювальну роботу з працівниками дошкільних навчальних закладів на тему: «Рекомендації щодо дій населення за сигналами оповіщення та в складних ситуаціях», які були розроблені та упорядковані педагогічним колективом обласного методичного кабінету БЖД населення Центру.

Кожен з нас розуміє, що досвід дитинства багато в чому визначає доросле життя людини, тому важливо саме зараз, на даному етапі навчити малюків правилам поведінки у небезпечних ситуаціях, адже ми з вами бажаємо нашим дітям безпечного, здорового та щасливого майбутнього і усі наші спроби вберегти їх від бід і негараздів продиктовані саме цим.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Московская компания ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ