Львівські правоохоронці взяли участь у "Живій бібліотеці"

Львівські правоохоронці взяли участь у "Живій бібліотеці"

27.03.15 12:45 0 598
З метою попередження наркоманії, тютюнопаління та вживання алкоголю серед підлітків у Стрию працівники міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у співпраці з правоохоронцями, медиками та представниками громадських організацій зустрілися з учнями місцевих училищ у межах проекту «Жива бібліотека» .

Проект «Жива бібліотека» - це спроба прочитати людину як книгу. Студенти, які виступають у ролі читачів, мають можливість поспілкуватися у неформальній обстановці з правоохоронцями, лікарями та людьми, які в минулому оступилися у своєму житті та зуміли подолати життєві труднощі, тобто прочитати їх, як книгу.

Як зазначила Мар'яна Налапша, головний спеціаліст Стрийського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, головна мета такого заходу – створити прямий та відкритий діалог між читачами - студентами та живими книгами - людьми, які можуть з власного життєвого досвіду розповісти про наслідки вживання наркотиків, алкоголю та тютюнопаління, соціальну та медичну проблему туберкульозу. Також про причини та наслідки підліткової злочинності, щоб застерегти молодих людей від необдуманих вчинків та помилок.

24 березня така зустріч відбулася у Вищому професійному училищі №35. У цьому заході взяли участь представники громадської організації, лікар-фтизіатр Оксана Романів, лікар-епідеміолог Іван Зрайло та помічник начальника Стрийського міського відділу міліції зі взаємодії з громадськістю майор міліції Ольга Марцинюк. Наразі це вже третя така зустріч, до цього такий захід проведено у професійних училищах №16 та №8. Як планують організатори, проект триватиме і надалі.

Після завершення спілкування серед студентів проводиться опитування. Організатори цікавляться їхньою думкою з приводу почутої інформації, чи цікаво їм бути читачами «Живої бібліотеки» і які книги вони б хотіли прочитати. Як показує анкетування, проведення зустрічей у такому форматі студенти сприймають схвально.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника

Стрийського міського відділу міліції
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ