Чернігівщина: рятувальники та відповідальні особи хімічно-небезпечних об’єктів області відпрацювали дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій

Чернігівщина: рятувальники та відповідальні особи хімічно-небезпечних об’єктів області відпрацювали дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій

27.03.15 16:00 0 743
25 березня у Чернігові на базі КЕП "Чернігівська ТЕЦ ТОВ фірми "Технова" з відповідальними особами хімічно-небезпечних об’єктів області та керівниками районних і міських відділів Управління ДСНС відбувся семінар з показовим об’єктовим тренуванням щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

В ході семінарських занять під головуванням заступника начальника УДСНС підполковника служби цивільного захисту Юрія Аникієнка, у формі діалогу обговорені питання щодо стану забезпечення працівників хімічно-небезпечних підприємств засобами індивідуального захисту, впровадження систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення, а також порядку організації та проведення спеціальних об’єктових тренувань з питань цивільного захисту на таких підприємствах.

Під час показового тренування з залученням спеціалізованих служб міста відпрацьовано сигнали оповіщення та евакуації персоналу КЕП "Чернігівська ТЕЦ ТОВ фірми "Технова" в захисну споруду, яка розташована на території підприємства. Крім того, в рамках тренування співробітниками бригади екстреної медичної допомоги проведені практичні заняття щодо надання першої невідкладної допомоги постраждалим внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій.

На завершення, підрозділами оперативно-рятувальної служби спільно з персоналом об’єкту відпрацьовані дії по ліквідації надзвичайної ситуації з виливом хімічно-небезпечної речовини. Відділенням радіаційно-хімічного та біологічного захисту Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС проведено розвідку стану небезпеки та організовано накладання на пошкоджену цистерну спеціального бандажу. З метою зменшення концентрації парів, пожежно-рятувальним підрозділом проведено осадження небезпечної хмари водними струменями.

За результатами семінару та тренування визначені основні заходи щодо покращення стану захисту населення і територій області від хімічних небезпек.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ