Володимир Хомко: «Реформи не проводяться,бо в нас завжди вибори»

Володимир Хомко: «Реформи не проводяться,бо в нас завжди вибори»

27.03.15 16:59 0 649
Чому в Україні не проводяться реформи? Про це в облдержадміністрації говорили на зустрічі-дискусії за участю міського голови Рівного Володимира Хомка, представників обласної влади, громадських активістів, експертів та журналістів, що об'єднались для пришвидшення реформування країни, в рамках «Реанімаційного Пакету Реформ» на тему «Чи відбувається децентралізація влади в Україні?». У ній взяли участь представники влади, органів місцевого самоврядування, громадські активісти.

Міський голова Рівного Володимир Хомко, як член Асоціації міст, та голова Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України безпосередньо долучався до створення реанімаційного пакету реформ. Він переконаний, що змінювати у підготовлених проектах нічого не потрібно — їх потрібно просто виконати.

— Але у нас завжди вибори і за це ніхто не береться. людина, яка візьме на себе відповідальність за реформи, буде камікадзе, адже вона приречена втратити рейтинг. Немає у нас такої людини, яка б погодилася, щоб її діяльність оцінювали не зараз, а через 20 років. Всі хочуть виграти вибори, тому таке болото буде далі.От ми зараз з вами тут все це обговоримо, щось ухвалимо, підпишемо... і нічого не зміниться, - зазначив міський голова Володимир Хомко.

Представники «Реанімаційного пакету реформ», які їздять містами України, обговорюючи реформування, зазначили, що за 100 днів роботи парламент таки прийняв 17 важливих законів, зокрема про Антикорупційне бюро і про відкриття доступу до публічних фінансів. Проте жоден з прийнятих законів ще не виконаний. Окрім того, досі не проголосували за зміни у виборчому законодавстві і невідомо, за якою системою обиратимуть місцеві органи влади під час осінніх виборів, якщо вони відбудуться. А від цього також залежить, чи передадуть на місця більше повноважень.

— Не всі розуміють взагалі, що таке реформування, — зазначив представник ініціативи Андрій Андрушків, — Реформа — це коли твого родича, який на державній посаді пропрацював 20 років, звільняють. Його функції виконуватиме комп'ютерна програма, а збережені кошти будуть розподілені на якісь інші потреби громади. Реформа — це коли в кредит українці братимуть не дорогий телефон, а двоконтурний котел, щоб економити енергоносії. Реформа — це коли створюють ОСББ, а не чекають, що якийсь депутат щось зробить для будинку.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: на ...
Наступна новина: У Львові зіткнулись автівка ...

КОМЕНТАРІ