У Рівненській області прокурори постійно приділяють увагу роботі з представництва інтересів держави і громадян в суді та їх захисту при виконанні судових рішень

У Рівненській області прокурори постійно приділяють увагу роботі з представництва інтересів держави і громадян в суді та їх захисту при виконанні судових рішень

27.03.15 15:44 0 641
У прокуратурі Рівненської області 26 березня, проведено навчально-практичний семінар на тему «Організація роботи органів прокуратури щодо представництва інтересів громадянина або держави у суді та їх захисту при виконанні судових рішень відповідно до вимог Закону України «Про прокуратуру».

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, міські та районні прокурори, старші прокурори і прокурори прокуратур, на яких покладено обов'язки щодо ведення представницької діяльності, молоді спеціалісти.

Відкрив семінар виконувач обов'язків прокурора Рівненської області Анатолій Ковальчук. Він наголосив, що прокурори мають активізувати представницьку діяльність з метою захисту інтересів держави та громадян у суді. З огляду на те, що кінцевий результат забезпечується після завершальної стадії судового провадження – виконавчого провадження, прокурорів зорієнтовано на необхідність ефективної комплексної представницької діяльності задля покращання стану законності у регіоні.

Заступник прокурора області Олександр Таргоній закцентував увагу присутніх на основних питаннях організації представницької діяльності в сучасних умовах та відповідно до вимог Закону України «Про прокуратуру» від 14.10.2014.

З інформацією для слухачів виступили начальники відділів прокуратури області Тетяна Кривецька-Люліч, Василь Мартинюк та заступник начальника відділу прокуратури області Ірина Гіліс.

Учасники семінару ознайомилися із основними аспектами правового регулювання представницької діяльності, особливостями підготовки окремих категорій позовів на захист інтересів громадян і держави. Увагу також було приділено обговоренню нових підходів в організації роботи на зазначеному напрямі, актуальних питань, пов'язаних з роботою прокурора щодо забезпечення своєчасного та реального виконання рішень судів, постановлених за його позовами, участю у виконавчому проваджені, а також судовій практиці у справах із земельних питань, у сфері державної та комунальної власності, з питань охорони навколишнього природного середовища, захисту прав дітей.

З інформацією про напрацьований досвід щодо здійснення представництва інтересів держави у суді виступив прокурор м. Рівне Тарас Ільящук.

Працівники прокуратур брали активну участь у дискусіях з запропонованих тем.

У ході практичної частини занять прокурори виконали індивідуальні завдання.

Завдяки проведеному семінару його учасники мали можливість підвищити рівень кваліфікації та удосконалити підхід до роботи з питань на зазначеному напрямі діяльності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Вінничині міліція ...

КОМЕНТАРІ