На Тернопіллі піротехніки ДСНС відпрацювали прийоми поводження з вибухонебезпечними предметами

На Тернопіллі піротехніки ДСНС відпрацювали прийоми поводження з вибухонебезпечними предметами

27.03.15 11:11 0 612
З 24 по 26 березня з метою визначення ступеня готовності до виконання завдань за призначенням з фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області проведено триденні навчальні збори.

Такі заходи відбуваються щорічно, навесні, саме тоді, коли спостерігається своєрідний пік виявлення різноманітних вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн. Протягом трьох днів піротехніки удосконалюють навики поводження з вибуховими речовинами та засобами підриву, відпрацьовують спільні дії в ході вилучення й знешкодження вибухонебезпечних предметів. Вони наполегливо тренуються, відточують свої професійні вміння адже помилка, допущена під час практичного знешкодження вибухонебезпечних предметів може вартувати найдорожчого – людського життя.

Збори розділені на практичну та теоретичну частини: два дня на поглиблення теоретичних знань щодо заходів безпеки при проведенні підривних робіт та день роботи на полігоні, для закріплення вивченого на практиці.

Піротехніки відпрацювали вогневий та електричний способи підриву, розвідку місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів, маркування небезпечних ділянок, організацію суцільного розмінування, знищення боєприпасів на місці виявлення та надання першої медичної допомоги при отриманні травм під час проведення підривних робіт.

Призабути прийоми поводження з вибухонебезпечними предметами їм навряд чи вдасться, адже щорічно на Тернопільщині реєструють сотні випадків виявлення застарілих боєприпасів.

Так, лише за минулий рік бійці піротехнічної групи області знешкодили 1196 одиниць вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті народні ...
Наступна новина: Волинські свободівці ...

КОМЕНТАРІ