Журналісти підозрюють керівництво бригади з Львівщини у розкраданні коштів?

Журналісти підозрюють керівництво бригади з Львівщини у розкраданні коштів?

27.03.15 11:36 0 9393
До журналістів звернулися військовослужбовці, які у складі радіотехнічної бригади перебувають в зоні АТО. На засадах анонімності вони повідомили, що їх керівництво систематично відмовляється забезпечувати ротацію військовослужбовців та пропонує це робити за власний кошт, або ж шукати спонсорів чи волонтерів. Про це повідомив ЗУНР.ІНФО.

Як йдеться в матеріалі, військовослужбовців обурив той факт, що попри виділення коштів на транспортування військовослужбовців, ні компенсацій за квитки, ані паливно-мастильних матеріалів для перевезення людей отримати практично нереально. Крім того, кореспондент ЗУНР.ІНФО Олена Войтович змогла отримати коментарі військовослужбовців інших частин, які підтвердили, що в їх частинах ротацію проводять або транспортом військових часин, або ж виділяють дизпальне.

Редакція ЗУНР.ІНФО звернулася з запитом в Міністерство oборони з наступними питаннями:

1. За який кошт (державний, особистий) відбувається ротація військовослужбовців, задіяних в зоні АТО до місць постійної дислокації?
2. Чи були передбачені кошти для забезпечення ротації військовослужбовців 1-ї радіотехнічної бригади (Повітряне командування “Захід”)?
3. У випадку, якщо були передбачені кошти для забезпечення ротації військовослужбовців 1-ї радіотехнічної бригади (Повітряне командування “Захід”), чи були вони виділені у повному обсязі станом на 9-те березня 2015 року.

Згідно відповіді (документ див. нижче), для забезпечення ротації військовослужбовців виділяється необхідний фінансовий ресурс. Також, в повідомленні зазначено, що на даний час відсутня проблема щодо фінансового забезпечення заходів з перевезення військовослужбовців.

Як вважають журналісти ЗУНР.ІНФО, звідси виникає логічне питання, чи не відбувається “липового” перевезення за кошти, передбачені на ротацію військвослужбовців, і чи немає корупційної складової у даному випадку.

Редакція ЗУНР.ІНФО спробує отримати коментарі керівництва 1-ї радіотехнічної бригади та Повітряного командування “Захід” в продовженні матеріалу.

Довідка:
1-ша радіотехнічна бригада базується в с.Липники Львівської області. Зона відповідальності: Закарпатська, Львівська, Волинська, Чернівецька, Рівненська, Івано-Франківська та Хмельницька області.

Джерело: ЗУНР.ІНФО
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Рівному ЖКП „Західне” ...

КОМЕНТАРІ