Всеукраїнський тиждень дитячого читання у  бібліотеках для дітей області

Всеукраїнський тиждень дитячого читання у бібліотеках для дітей області

28.03.15 13:20 0 823
Щороку в дні весняних канікул школярів у бібліотеках області проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це свято із дуже давніми традиціями, не втратило свого значення і в незалежній Україні. Всеукраїнський тиждень дитячого читання – свято для тих, хто творить книгу і хто любить читати, свято письменників і видавців, бібліотекарів і юних читачів. У нас в області вже стало доброю традицією урочисто відкривати свято на базі однієї із сільських бібліотек. Цьогорічне свято стартувало 19 березня у бібліотеці с.Крупець Славутського району під девізом “Читай! Формат не має значення”. Юні книголюби зустрілися з подільськими письменниками: членами НСПУ Василем Горбатюком та Ніною Шмуріковою, молодою поетесою із Шепетівщини Оленою Іськовою. З цікавістю поринули в історію книги, здійснили мандрівку віршованими творами, познайомились із письменниками та книгами-ювілярами. Незнайко та Королева Книга провели літературну вікторину для учасників свята, діти декламували вірші, інсценізували дитячі твори, співали пісні та виконували музичні твори на сопілці та саксофоні.

По особливому проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання в обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка. Діти здійснили захоплюючу мандрівку бібліотечним автостопом “Подорожуй: All-inclusive”. Розпочався тиждень великим Book-шоу “Книжковий БУМ” та презентацією книжкової виставки “Читай! Формат не має значення”. В наступні дні читачі подорожували сімейним автомобілем, поетичним таксі, поштовим велосипедом, ювілейним автобаном. Вони взяли участь у марафоні родинного читання “Тату, мамо, прочитай!”, сімейній грі-квесті “Книга єднає родину”, занятті літературної студії “Мої перші вірші”, читацькому бенефісі “Мрії збуваються”, онлайн-брифінгові “На перетині думок” (до 60-річчя від дня народження сучасної української письменниці Лесі Воронини), бібліо-partu “Читай разом з нами”, майстер-класі з соломкоплетіння “Дивовижний птах” тощо.

Цікаві заходи під час Всеукраїнського тижня відбуваються в дитячих бібліотеках області. Читачі Полонської РДБ та Кам'янець-Подільської МДБ №8 стали активними учасниками бібліоквестів “У пошуках книжкових скарбів”, “В пошуках рецептів щастя”, Деражнянської РДБ – святкового бібліоефіру “Незвичайні пригоди звичайних книг”, Грицівської МДБ та Судилківської СДБ – шоу книжкових ілюстрацій “Я малюю книгу сам”, Дунаєвецької РДБ – параду улюблених героїв “У гості до Вас ми завітали”, Кам'янець-Подільської бібліотеки-філії №7 – флеш-мобу “Прочитай книгу – здивуй батьків”, Хмельницької РДБ – віртуального знайомства “Літературні герої на Google-карті”, Новоушицької РДБ – бенефісу читачів “Бібліо Оскар”, Кам'янець-Подільської РДБ – бібліошоу “Парад літературних героїв”.

Діти зустрічались і спілкувались з дитячими письменниками Катериною Дяченко і Марією Карнаух, які були присутні на святі “Слався, величайся, зіркою гори, українська книжка, серед дітвори” (Шепетівська МДБ), Л.Савчук на літературно-музичному святі “Книга – твій друг і порадник” (бібліотека с.Шарівка Ярмолинецького району), з автором-початківцем Н.Введенською під час зустрічі “Кам'янець збирає друзів” (Кам'янець-Подільська МДБ №6), головним редактором видавництва “Бедрихів край” В.І. Куфльовським на святі “ЇЇ величність – українська книга” (Городоцька РДБ).

Під час заходів популяризувалась творчість письменників-ювілярів цього року. Цікаво пройшло в Нетішинській МДБ літературно-мистецьке свято “Я вибирала долю собі сама…” (до 85-річчя від дня народження Л.Костенко), в Деражнянській РДБ – ювілейний анонс “Хмельницькі письменники-ювіляри”, в Кам'янець-Подільській МДБ №6 – літературний віраж “Сучасний творець у світі фантастики” (до 70-річчя від дня народження Сергія Дяченка), в Новоушицькій РДБ – літературна подорож “Сторінками творів Лесі Воронини” (до 60-річчя від дня її народження).

Незабутні враження залишились у дітей, які були присутні в Городоцькій РДБ на літературному вечорі “Поезії не змовкне джерело”, Чемеровецькій РДБ – на літературній мандрівці “Сузіря вічного й святого – дитяча книга на землі”, Деражнянській РДБ – екскурсі у країну Читання “У книжковім дивосвіті виростають творчі діти”, Кам'янець-Подільскій РДБ – літературно-мультимедійній подорожі “Українська книга і діти” тощо.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: на Іршавщині ...

КОМЕНТАРІ