на базі Головного управління ДСНС України відбулася дводенна семінар-нарада з начальниками дослідно-випробувальних лабораторій України

на базі Головного управління ДСНС України відбулася дводенна семінар-нарада з начальниками дослідно-випробувальних лабораторій України

28.03.15 11:46 0 578
Протягом 26-27 березня на базі Головного управління ДСНС України у Хмельницький області відбулася семінар-нарада з начальниками дослідно-випробувальних лабораторій головних управлінь (управлінь) ДСНС України в областях і місті Києві. Участь у нараді взяли представники Департаменту державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту ДСНС України, Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту, Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, начальники дослідно-випробувальних лабораторій головних управлінь (управлінь) ДСНС України в областях і місті Києві.

Розпочалося зібрання в залі засідань Головного управління ДСНС України у Хмельницький області, де з вступним словом до присутніх звернувся т.в.о. начальника Головного управління Дмитро Бондар, який, насамперед, привітав всіх на Хмельниччині, побажав якісної та плідної роботи. Крім того, зазначив, що працівники дослідно-випробувальної лабораторії Хмельниччини проходили навчання у відомчих установах Республіки Польща.

Продовжив семінар-нараду заступник начальника Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту Олександр Борис, який зауважив, що захід відбувся з ініціативи Інституту та керівництва Головного управління, а Хмельниччина для обміну досвідом була обрана не випадково, адже керівництво Головного управління на високому рівні підходить до діяльності дослідно-випробувальної лабораторії, де спостерігається тенденція прискорення темпів її розвитку та потужна підготовка фахівців.

Під час семінар-наради розглядалися три основні питання, яким найбільше приділяється увага Державної служби України з надзвичайних ситуацій – це організація дослідження пожеж відповідно до вимог Кримінального процесуального Кодексу України у взаємодії з органами внутрішніх справ України, проведення робіт з оцінки відповідності продукції на пожежну небезпеку, як перспектива подальшого існування дослідно-випробувальних лабораторій, а також використання дослідно-випробувальних лабораторій для проведення науково-дослідних робіт, направлених на покращення ситуації з пожежною безпекою в Україні.

У порядку дводенного візиту було передбачено ознайомлення й з матеріально-технічною базою Хмельницького гарнізону. Тож учасники семінар-наради спостерігали в дії евакуацію «постраждалих» із верхніх поверхів пожежної вежі на «Куб життя», на базі Навчального пункту побачили вогневу споруду моделювання динаміки небезпечних факторів пожежі, над створенням якої працювали фахівці дослідно-випробувальної лабораторії. Крім того, побували на Виставці пожежно-рятувальної служби, а також отримали консультації в мобільному консультаційному пункті Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ