На Хмельниччині відпрацьовано спільні дії рятувальників та лісівників щодо гасіння лісових пожеж

На Хмельниччині відпрацьовано спільні дії рятувальників та лісівників щодо гасіння лісових пожеж

28.03.15 08:05 0 641
З настанням весняно-літнього пожежонебезпечного періоду зростає загроза виникнення пожеж в екосистемах. Успіх гасіння таких пожеж залежить від злагодженої роботи усіх ланок як лісової, так і державної пожежної охорони.

Аби вкотре відпрацювати порядок спільних дій, 27 березня на території Шепетівського лісництва було проведено пожежно-тактичне навчання. За тактичним задумом, внаслідок необережного поводження з вогнем відпочиваючих на території лісового масиву виникла низова пожежа кущових насаджень та трави загальною площею 90 кв. м, проте за умови сухої погоди та сильного вітру пожежа швидко розповсюдилась.

Першими до ліквідації пожежі за допомогою ранцевих вогнегасників та хлопушок приступили працівники лісопожежної станції. Крім того, за допомогою трактору з плугом проводилось оборювання місць виникнення пожежі для недопущення поширення вогню.

За підвищеним номером виклику до місця пожежі прибули два відділення державної пожежно-рятувальної частини №21. В найкоротші терміни спільними зусиллями умовну пожежу було повністю ліквідовано.

Також рятувальники розгорнули зведений загін №3 з гасіння великих пожеж, перевірили майно та обладнання для належної його роботи у польових умовах.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирська область: ...

КОМЕНТАРІ