Львів запрошує на книжковий розпродаж і студентський музфестиваль. Афіша

Львів запрошує на книжковий розпродаж і студентський музфестиваль. Афіша

28.03.15 12:20 0 738
На вихідних Львів порине у музичну атмосферу фестивалю «Академія», під час якого поціновувачі класичної музики зможуть оцінити молодих виконавців. На книгоманів ж чекає розпродаж, а на модників – Lviv Fashion Week. Крім того, всі охочі можуть оглянути виставку віршів, а також подивитись нову виставу. Диригент керує оркестром. Фото: Роман Балук/ZIK

Про це і багато іншого читайте в нашій афіші.

Триває традиційний Lviv Fashion Week. Це вже 15-ий весняний тиждень моди, який проходить у Львові. На ньому представили колекцію одягу та аксесуарів осінь-зима 2015, а також колекцію одягу для проекту «Тустань». Покази триватимуть до 29 березня включно. Про деталі та локації показів детальніше можна дізнатися на головному сайті проекту.

Lviv Fashion Week. Фото: ZIK

У неділю, 29 березня, з 12:00 до 17:00 у Львові триватиме великий весняний розпродаж «Книги за життя». Захід відбудеться у Першій львівській медіатеці на вул. Мулярській, 2а. Учасники акції «Книги за життя» зможуть придбати усі книжки «Видавництва Старого Лева» з суттєвими знижками. Також у програмі – благодійний буккросинг, поетичні читання, майстер-класи для дітей та дорослих нон-стоп. Майстер-класи для дітей та дорослих: Дитяча програма

12:00-13:00 – майстер-клас «Крап-крап, великодня крапанка» (проводить Наталія Боднарчук);

13:00-14:00 – майстер-клас «Ангелята від малят» (проводить Катя Паньків);

14:00-15:00 – читання-розмова з автором книги «Лук нічної громовиці» Романом Росіцьким;

15:00-16:00 – майстер-клас з вивчення стародавньої техніки розпису (проводить Катерина Немира);

16:00-17:00 – написання листів пораненим хлопцям, які перебувають у військовому госпіталі (проводить Мар’яна Кіра). Доросла програма

12:00-13:00 – майстер-клас «Текстильні сердечка-саше» (проводить Катя Паньків);

13:00-14:00 – майстер-клас з виготовлення обрядової ляльки-веснянки (проводить Марта Федорова);

14:00-16:00 – майстерня писанкарства з Дзвінкою Загайською;

16:00-17:00 – поетичні читання із Іриною Старовойт, Маріанною Кіяновською, Юлією Мусаковською. ТЕАТРИ СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера о 18.00 покаже «Кармен».

Театр Заньковецької 0 18.00 запрошує на спектакль «Вій, вітерець!».

О 18.00 і в суботу, і в неділю у театрі «Воскресіння» відбудеться вистава «Весела корчма».

Театр Курбаса теж у суботу та неділю покаже одну виставу – Memento vivere. Її початок – 19.00.

Перший український театр для дітей та юнацтва о 14.00 покаже «Пеппі Довгапанчоху».

Театр «І люди, і ляльки» на 12.00, 14.00 готує спектакль «Руденький Їжачок». НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Вперше у Львові відбудеться прем’єра вистави «Будинок на кордоні» за мотивами п’єси польського драматурга Славомира Мрожека. Спектакль покажуть о 17:00 у Міському палаці культури ім. Гната Хоткевича.

Опівдні у Львівській опері відбудеться балет «Коппелія», а о 18.00 публіку чекає «Украдене щастя».

О 18.00 спектакль «Шаріка» покажуть актори театру Заньковецької.

Театр Лесі Українки приготував дві вистави: о 12.00 – «Вінні Пух та всі-всі-всі», о 18.00 – «Баба».

Об 11:00 у Першому українському театрі для дітей та юнацтва – «Чарівник Смарагдового міста», о 15:00 – «Beautiful Карпати».

Театр «І Люди, і ляльки» запрошує на виставу «Лікар Айболить». Вона відбудеться о 12.00, 14.00, 16.00. ВИСТАВКИ

На вихідні можете завітати у студентську галерею при академії мистецтв, що відкрилась 25 березня. На першій виставці, яка представлена в галереї, можна побачити кращі мистецькі роботи із кожної кафедри академії. Це і живопис, і графіка, і кераміка, і дизайн, і художній метал.

У Книгарні «Є» можна оглянути виставку віршів. 21 березня, до Весвітнього дня поезії, у львівській та вінницькій книгарнях «Є» відбулися читання сучасної української та закордонної поезії: звучали рядки – в оригіналі й у перекладі – віршів з української, кримськотатарської, польської, сербської, боснійської, хорватської, словенської, білоруської, грузинської, вірменської, російської, литовської, чеської, американської, німецької, французької, італійської, шведської, єврейської, угорської сучасної поезії. Тема віршів – війна і все дотичне.

З усіма цими віршами, а також іншими, перекладеними для цього заходу й перекладеними раніше, всі охочі зможуть ознайомитись у книгарні «Є» з 26 березня до 10 квітня: вірші в оригіналі та в перекладі українською будуть надруковані й вивішені у презентаційній залі.

У Львівському палаці мистецтв діє виставка іконопису Михайла Скопа «Церква Войовнича». Це вже п’ята персональна виставка художника, де представлені роботи, виконані у техніці українського середньовічного іконопису, сповнені особистих переживань, євангельських сюжетів та діалогів з сучасністю. МУЗИКА

У суботу в кав’ярні-галереї «Штука» впродовж години звучатимуть мелодії з кінофільмів і мюзиклів у виконанні гурту La Bohème – Богдана Дворника (скрипка) і Юрія Ковальова (акордеон).

У суботу стартує фестиваль музичного мистецтва «Академія». У фестивалі візьмуть участь кращі студенти та провідні колективи ЛНМА ім. М. Лисенка. На відкритті фестивалю 28 березня у залі Львівської філармонії прозвучать твори видатних українських сучасних композиторів, знаних далеко за межами країни: Мирослава Скорика та Віктора Камінського. В концертах Фестивалю прозвучать маловідомі твори Миколи Лисенка, невідомі твори піонера додекафонії, львів’янина – Йосифа Коффлера та його учня Романа Гаубенштока-Раматі. Також у програмі фестивалю перлини світової та української класики.

Впродовж тижня триватиме свято музики, в якому кожен зможе обрати програму за своїм вподобанням.

У неділю о 13.00 у Львівській філармонії – Симфонічний ранок з учнями Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької.

Потім о 18.00 відбудеться концерт студентського симфонічного оркестру. КІНО МУЛЬТИКИ

«Оз: Нашестя летючих мавп». Ви пам’ятаєте, як все починалося? Давним-давно в країну Оз прилетіла юна героїня, її звали Дороті, вона змогла перемогти злу відьму Заходу і добра чарівниця Глінда допомогла їй повернутися додому. А друзі Дороті – Опудало, Залізний Дроворуб і Сміливий Лев – стали правителями країни Оз. І все в чарівній країні було добре, поки Глінда по своїй доброті не вирішила дати підступній відьмі Заходу ще один шанс. Чари лиходійки помістили в мітлу, а мітлу передали Правителям. Але зла відьма – є зла відьма, навіть без своїх чар... Знайома з дитинства історія, продовження якої розповідає маленька літаюча мавпочка, яка насправді не вміє літати і не хоче служити підступній відьмі Заходу.

«Баранчик Шон». Мирне життя маленької вівцеферми опиняється під загрозою, коли в результаті чергової витівки невтомного Баранчика Шона господар ферми потрапляє у велике місто. Вдосталь насолодившись повною свободою і безкарністю, Шон і решта баранчиків починають хвилюватися за фермера і вирішують відправитися на його порятунок. Замаскувавшись під людей, вони їдуть у велике місто, де їх чекає найвеселіша і епічна пригода усього життя.

НОВИНКИ

«Усе палає». Цей фільм не про революцію, яка змінила Україну взимку 2013-2014. Швидше, він показує універсальну схему певного роду повстань і протестів – тих, які закінчуються кровопролиттям. Спочатку благородне прагнення до свободи стикається з темними силами репресивної влади. Потім, після сум’яття і хаосу, праведний гнів людей змінюється чистою люттю. Після перших втрат з обох сторін, незалежно від того, що ззовні виглядає чорним і білим, в епіцентрі битви межа між добром і злом починає стиратися. В кінці – все палає.

«Льодовик». Молода пара вчених відправляється на скуту льодом дослідницьку базу. Весь її персонал безслідно зник. Вони – єдині живі душі на сотні кілометрів. Але чим ближче вчені опиняються до жахливої розгадки, тим виразніше розуміють, за кожним їхнім кроком спостерігає хтось третій – таємниче щось. І вони – його останні гості.

«Прокляття: Початок кінця» (жахи). Молода вчителька з початкової школи відправляється додому до свого учня, який вже протягом тижня не з’являвся на заняттях. Але опинившись в будинку, де живе хлопчик, дівчина стикається з низкою лякаючих містичних подій.

«Форсаж 7». Вони підкорили Токіо і Ріо, Лос-Анджелес і Лондон. Але світ більше не грає за їхніми правилами. Спека арабських пустель, непристойно високі хмарочоси, мільйони доларів на колесах і дуже, дуже знаменитий злодій. Швидкість не знає меж.

«СТАРІ» НОВИНКИ

«Енні» (мюзикл, драма, комедія, сімейний). Чарівна і дотепна Енні живе в непривабливому притулку для сиріт під наглядом злої виховательки. Але одного разу, після зустрічі з багатим і успішним бізнесменом, її життя перевертається...

«Дивергент, розділ 2. Інсургент» (фантастика, бойовик, трилер, пригоди). Беатріс Пріор повинна протистояти її внутрішнім демонам і продовжити боротьбу з потужним альянсом, який загрожує зруйнувати існуючі порядки в Чикаго.

«Пілігрим Пауло Коельйо» (біографія, драма). Його переслідувала влада, він відчув на собі згубну дію наркотиків, спробував себе у ролі рок-зірки, дізнався, як це – бути не таким як усі. Його зрадили власні батьки, побував навіть у тюрмі та психіатричній клініці. Перед тим, як стати відомим письменником, Пауло Коельо пройшов доволі нелегкий шлях.

«Самба» (комедія). Самба – сенегалець, який живе у Франції десять років, але невдачі все ще переслідують його – він не може влаштуватися на гарне місце роботи. Еліс – керівник вищої ланки, буквально «згоріла» на роботі. Самба усіма силами намагається отримати документи, щоб працевлаштуватися, а Еліс шукає порятунку від порожнечі власного життя. Кожен з них шукає вихід зі сформованого глухого кута, поки в один прекрасний день їх долі не перетинаються. Між сміхом і сльозами їхня історія прокладає собі дорогу до щастя.

«Попелюшка» (фентезі, драма, мелодрама, пригоди, сімейний). Батько молодої дівчини на ім’я Елла, вдівець, одружується вдруге, і незабаром Елла залишається один на один з жадібними і заздрісними новими родичками – мачухою Леді Тремейн та її доньками Анастасією і Дрізеллою. З господині будинку вона перетворюється на служницю, вічно забруднену попелом, за що й отримує від своїх сварливих зведених сестер прізвисько – Попелюшка. Незважаючи на халепи, що випали на її долю, Попелюшка не зневірюється, адже навіть у найважчі моменти знаходиться щось, що допомагає їй думати про хороше: наприклад, випадкова зустріч на лісовій стежці з прекрасним юнаком. Елла навіть не припускає, що зустрілася з самим принцом і що незабаром Фея-хрещена назавжди змінить її життя на краще.

«Робот Чаппі» (бойовик, трилер). Чаппі – вундеркінд. Як і будь-яка інша дитина, він потрапляє під вплив свого оточення, і тільки його серце йдуша допоможуть йому знайти свій шлях. Але є одна річ, яка робить Чаппі несхожим на всіх інших: він – перший робот, здатний відчувати і думати.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ