Чернівецька область: на пожежі,яка виникла через спалювання сухої трави,загинув чоловік

Чернівецька область: на пожежі,яка виникла через спалювання сухої трави,загинув чоловік

28.03.15 09:44 0 656
26 березня у селі Паркулина Путильського району внаслідок загорання сухої трави загинув чоловік 1946 року народження. Як з’ясувалося, він прийшов наводити лад на ділянці для сінокосу і підпалив траву. У зв’язку з сильним вітром та різкими змінами його напрямку, за лічені хвилини полум’я поширилося на велику площу. Чоловік намагався загасити полум’я, але воно перекинулося на нього і його одяг загорівся. Він хотів зняти з себе одяг, проте, надихавшись продуктами горіння, знепритомнів. Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися, оскільки загорання самоліквідувалося. Вогнем було знищено суху траву на площі 7 га. Тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу в місто Вижниця для встановлення причини смерті.

Ще один випадок загорання сухої трави стався у селі Годилів Сторожинецького району. Рятувальники групи пожежогасіння аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС ліквідували пожежу, не допустивши подальшого поширення вогню. Загальна площа пожежі склала 1 га. Оперативні дії вогнеборців дозволили врятувати від знищення житловий будинок, на яку міг перекинутися вогонь.

Протягом минулої доби в Чернівецькій області виникло 5 пожеж, в ході ліквідації яких рятувальники зберегли від знищення 3 будівлі.

Всього з початку року в Чернівецькій області виникло 48 пожеж через загорання сухої трави. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: на спалюйте суху траву, адже це може призвести до загибелі чи знищення матеріальних цінностей. Пам’ятайте, що для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника. Небезпеки даних пожеж полягає в тому, що вони за лічені хвилини набувають значних масштабів, а при сильному вітру відбувається різка зміна напрямку поширення вогню. Тому слід дотримуватися правил безпеки:

- будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем;

- не залишайте без нагляду розпалене багаття;

- не розпалюйте багаття біля будинків та садиб;

- не спалюйте суху траву;

Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для львів’ян пенсійного ...
Наступна новина: У Вінниці міліціонери ...

КОМЕНТАРІ