У Вінницькому районі стартує проект із розвитку місцевого туризму за фінансування Європейського Союзу (+фото)

У Вінницькому районі стартує проект із розвитку місцевого туризму за фінансування Європейського Союзу (+фото)

28.03.15 10:15 0 630
Про це повідомив голова Вінницької районної ради Сергій Сітарський 27 березня під час прес-конференції в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

За його словами , 15 січня 2015року було підписано угоду між Вінницькою районною радою та Європейською комісією, про надання грантових коштів у розмірі майже 300 тис. Євро на реалізацію проекту «Туризм - запорука динамічного соціально-економічного розвитку сільських громад». До співфінансування даного проекту долучилася і обласна державна адміністрація.

«Головною метою проекту,- підкреслив Сергій Сітарський ,- є створення сприятливих умов для розвитку економічного потенціалу Вінницького району шляхом відродження туристичної зони, що стимулюватиме розвиток малого і середнього бізнесу, включаючи екотуризм».

Посадовець запевнив,що виконавча влада району зробить усе,щоб втілити проект і освоїти надані кошти.

В межах проекту заплановано реконструкцію і відновлення Вороновицького палацу Грохольських-Можайських, що є пам'яткою національного значення 18 століття та відновлення прилеглого парку. Також планується реконструкція Жабелівського музею села та проектування нових туристичних маршрутів у Вінницькому районі.

Керівник проекту «Туризм - запорука динамічного соціально-економічного розвитку сільських громад» Юрій Царук розповів журналістам про свої очікування від його реалізації : «Безумовно, освоєння таких значних коштів у Вінницькому районі дасть можливість підвищити добробут його мешканців. Ми сподіваємось активізувати народні ремесла : вишивку, плетіння, гончарство, різьблення по дереву, розбудову інфраструктури - усе, що сприятиме розвитку туристичної зони».

В рамках проекту, нині вже створено інформаційний центр розвитку туризму у Вінницькому районі на 5 робочих місць.

Проект буде реалізовуватись протягом 2015-2016 років, але вже зараз можна назвати його достойним прикладом залучення значних інвестиційних коштів на потреби розвитку громади.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі з 1 травня ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ