У Луцьку — відкриття фотовиставки «День-2014»

У Луцьку — відкриття фотовиставки «День-2014»

28.03.15 16:55 0 648
Традиційні щорічні “Дні “Дня” у Луцьку стартують 3 квітня цього року. Урочисте відкриття фотовиставки газети “День” та зустріч з головним редактором Ларисою Івшиною відбудеться у приміщенні бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки цього ж дня о 12:00.

У рамках зустрічі відбудеться презентація книжкових новинок «Україна Incognita ТОП-25», видані трьома мовами, які стали продовженням серії «Бібліотека газети «День».

Експозиція вміщує орієнтовно 150 світлин з-поміж переможців XVI Міжнародного фотоконкурсу газети «День». Вони обрані з понад 2 тисяч фоторобіт, надісланих з усіх куточків України як фотографами-професіоналами, так і фотолюбителями в номінаціях «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», «Світ очима дітей» та в окремій номінації від міжнародної організації ПРООН «Будуємо нову країну разом».

Звичайно, значна частина світлин присвячена головним подіям минулого року – Революції Гідності на Майдані та війні на Сході країни. У фокусі – люди, які творять історію . Тому в ході формування нової фотоколекції у жовтні 2014 року їй дали символічну назву - “Тернова осінь”, а символом обрано ТЕРЕН — з його сизо-синіми ягодами на колючих гілках. Це — і тернистий шлях, яким йде наша держава, проривається з кров'ю, і що змогли зафіксувати фотографи-учасники конкурсу. Це також і захист, адже у багатьох країнах саме це символізує ця рослина. Тож цьогорічна фотовиставка — це теж захист. Від викривленої картини світу.

Традиційно усі відвідувачі виставки зможуть відчути себе членами журі, віддавши свій голос за найцікавішу, на їхній погляд, світлину. У день закриття виставки за результатами цього голосування буде оголошено володаря титулу глядацьких симпатій від Луцька.

Світлини, що особливо сподобаються, можна буде придбати в редакції «Дня».

Виставка триватиме з 3 до 19 квітня 2015 року, вхід вільний, з 10-00 до 19-00, окрім неділі.

Довідково: фотоконкурс «Дня», який проводиться щорічно з 1999-го року ? це найбільш масштабний соціальний проект газети, що поряд з іншими культурно-просвітницькими ініціативами видання (бібліотекою «Україна Incognita», Літньою школою журналістики «Дня», премією ім. Джеймса Мейса «За громадянську позицію» та ін.) став вже її візитівкою.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ