У Волинській області відбувся семінар для правоохоронців,які протидіють корупції

У Волинській області відбувся семінар для правоохоронців,які протидіють корупції

28.03.15 10:15 0 741
Прокуратурою Волинської області зорганізовано й проведено навчально-методичний семінар на тему: "Новели антикорупційного законодавства України та перспективи їх застосування на практиці".

У семінарі взяли участь міські, районні та міжрайонні прокурори, начальники структурних підрозділів прокуратури Волині, а також працівники УМВС, УСБУ та Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області.

Відкриваючи семінар, прокурор області Дмитро Чепіжак наголосив, що корупційні прояви продовжують завдавати значної шкоди справі забезпечення захисту прав і свобод громадян в Україні, гальмують розвиток економіки, підривають міжнародний авторитет нашої країни.

Відповідно до стратегії сталого розвитку "Україна 2020", схваленої Указом Президента України в січні поточного року, боротьба з корупцією є одним з основних завдань усіх державних органів.

Попри те, що спільні результати у боротьбі з корупцією у правоохоронних органах краю є, вже цьогоріч до суду скеровано 15 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення та складено 21 протокол про адміністративне корупційне правопорушення, настрої громадськості свідчать, що цього недостатньо. Корупція стала звичною складовою майже у всіх сферах суспільних відносин, тому робота правоохоронців на цьому напрямку потребує посилення.

У ході семінару учасники обговорили основні положення Закону України "Про Національне антикорупційне бюро України, який набрав чинності у січні цього року, та зміни до кримінального та кримінального процесуального законодавства.

Опрацьовано правоохоронцями і проблемні питання, які стосуються змін у законодавстві з питань запобігання корупції і перспективи їх застосування на практиці та обговорено новели Закону України "Про запобігання корупції".

Обмінюючись думками, учасники семінару визнали, що мета у всіх правоохоронців краю спільна: необхідно усім разом злагоджено застосовувати надані законом повноваження задля ефективної протидії корупції та притягнення корупціонерів до відповідальності, аби результати цієї роботи відчули волиняни.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінницькому районі ...
Наступна новина: Житомирщина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ