Лучани зустріли своїх Героїв

Лучани зустріли своїх Героїв

28.03.15 08:07 0 524
Сльози радості, сміх, щасливі обійми поєднали сотні лучан, які на Театральному майдані зустрічали демобілізованих військовослужбовців танкового батальйону 14-ї окремої механізованої бригади. Ці Герої виконували бойові завдання в населених пунктах Луганської та Донецької областей. Хлопці пішли на службу ще навесні 2014 року. Нині вони вже повернулися додому, до своїх рідних та близьких.

На центральному майдані міста для військовослужбовців влаштували урочистий прийом. Разом з рідними та друзями, побратимами, громадськістю привітати бійців прийшли й голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та міський голова Микола Романюк.

Не встигли бійці вийти з автобусів, як опинилися в обіймах родичів. Ніхто не стримував сліз та усмішок.

Потому хлопці пройшли коридором, який сформували лучани, під оплески та вигуки “Герої”.

Розпочав урочистий захід міський голова Микола Романюк. Він наголосив, що у нас - свято, бо зустрічаємо наших земляків, які захищали Батьківщину на Сході. “Ми раді вітати вас у Луцьку. Всі довго на вас чекали. Дякую, що повернулися живими додому”, - наголосив він.

Міський голова зауважив, що з моменту призову хлопці прожили складний рік, сповнений важкими випробуваннями. За його словами, на сході загинуло багато наших земляків, українців. Микола Романюк закликав присутніх вшанувати хвилиною мовчання всіх, хто віддав життя за Україну.

Також він від себе особисто, Луцької міської ради, лучан подякував військовослужбовцям за ратний подвиг, за мужність та героїзм. “Слава кожному з вас”, - наголосив Микола Романюк.

Зі словами вітань до присутніх звернулися й голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, учасник АТО Роман Ляшко, мама учасника АТО Алла Мрочко, учень обласного ліцею з посиленою військово-фізичною подготовкою Михайло Журкевич та представник батьківського комітету Ярослав Мудрик.

Подякувала за захист своєї країни військовослужбовцям і продекламувала для них вірш й вихованка дитячого садочка № 9 Анастасія Деменик.

Дівчата в українському вбранні подарували коровай нашим мужнім військовослужбовцям, а діти вручили хлопцям квіти та повітряні кульки.

Бійці танкового батальйону поклали корзину квітів до фотостенду Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО.

На завершення заходу Микола Романюк подякував усім лучанам, які пройшли привітати наших Героїв, та запросив військових зробити спільне фото на згадку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська область: ...
Наступна новина: В Україні,за останні два ...

КОМЕНТАРІ