У Луцьку відкрили пам'ятну дошку Герою Небесної сотні Василю Мойсею

У Луцьку відкрили пам'ятну дошку Герою Небесної сотні Василю Мойсею

28.03.15 16:27 0 638
27 березня 2015 року у Луцьку за підтримки ВО "Свобода" відкрили меморіальну дошку Герою Небесної сотні, свободівцю Василю Мойсею.

Участь в заході взяли Луцька міська організація ВО "Свобода" на чолі з керівником міської організації Миколою Федіком, перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик, депутати Луцької міської та Луцької районної ради, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, родина Героя, громада міста.

Меморіальну дошку освятив отець Олександр Вронський, капелан батальйону спецпризначення "Січ".

" ми зібралися разом, щоб вшанувати пам'ять Василя Мойсея, героя Небесної сотні, нашого побратима і земляка. Цього дня йому виповнилося 23 роки. Для нас усіх він завжди буде живим, а пам'ять про його звитягу незнищенна. Хлопці з Небесної сотні йшли проти куль, проти диктаторського режиму, проти антиукраїнської влади беззбройні, з саморобними щитами та з вірою в нову Україну. З ними йшов і Василь. Він йшов на смерть, щоб ми мали право вирішувати, як нам жити на своїй землі. Василь боровся за Україну. Він стояв на сторожі волі і незалежності. І заради цього віддав своє життя. ми повинні не лише пам'ятати про цей подвиг, але й у своїх серцях мати таку ж любов до своєї держави. Гуртуватися та діяти. Якщо ми будемо сильні і єдині як кулак, тоді переможемо", - зазначив у виступі голова Луцької міської організації ВО "Свобода" Микола Федік.

Перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик констатував, що після перемоги Революції гідності події в державі розвиваються не так, як того хотіли і за що поклали свої життя на Майдані кращі сини України:

"Пройшло більше року після повалення злочинного режиму Ягнуковича, на руках якого кров Героїв Небесної сотні. За цей час відбулося багато подій. Триває війна з російським агресором на Сході. Але Росія завжди була нашим стратегічним ворогом. Проте не може не насторожувати те, що цілі Революції гідності нині не досягнуті. Влада забула про Майдан. Країною як і раніше керують олігархічні клани. Процвітає корупція, зубожіє народ. Це не та держава, за яку віддавали свої життя українські Герої. Допоки не буде національного і соціального визволення, нам не вдасться збудувати нову Україну. Наш обов'язок – зробити все, щоб ідеї Революції гідності, ідеї Майдану були реалізовані".

Брат Василя Мойсея Роман подякував усім присутнім за допомогу у відкритті меморіальної дошки. А хор "Посвіт" виконав кілька патріотичних пісень.

Свободівець Василь Мойсей брав активну участь у Революції гідності. Вранці 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у нього влучив снайпер. Хлопця не врятувало те, що він був у цивільному бронежилеті. Похований 23 лютого 2014 року в Луцьку. 26 березня 2014 року Луцька міська рада присвоїла посмертно звання "Почесний громадянин міста Луцька".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: На Тернопіллі заліщицькі ...

КОМЕНТАРІ