Житомирщина: рятувальники провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Житомирщина: рятувальники провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

28.03.15 10:17 0 646
З метою привернення уваги громадськості до питань цивільного захисту, навчання населення основам безпеки життєдіяльності та підняття престижу оперативно-рятувальної служби 27 березня в м. Новоград-Волинський на території міського парку культури та відпочинку працівники ДСНС провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». До проведення заходу було залучено представників органів влади, міської комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради, засобів масової інформації та художні колективи міста.

До парку завітали учні шкіл під супроводом вчителів, поступово приєднувались і ті, хто просто проходив повз, адже пропустити таке видовище було неможливо. Не кожен день є можливість вдягнути на себе спорядження пожежного. І якщо для дорослих усе це дійство — бутафорія, то для маленьких глядачів — наочний посібник про те, до чого можуть призвести ігри із сірниками, вогнем та іншими небезпеками. Як кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів почути.

В ході акції школярі із задоволенням приміряли на себе бойовий одяг вогнеборців та ознайомлювались з пожежно-рятувальною технікою і наявним оснащенням рятувальників. В свою чергу працівники швидкої допомоги роз’яснювали та практично демонстрували надання першої медичної допомоги.

Проте справжнім дійством для всіх присутніх було показове гасіння умовної пожежі, яке влаштували працівники ДСНС. Окрім того наглядно продемонстрували, як швидко та вправно можна розрізати металеву конструкцію механізованим інструментом та обладнанням. Усі учасники дійства отримали від надзвичайників та організаторів календарики та закладинки із логотипом ДСНС.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Чернігівський паралімпієць ...

КОМЕНТАРІ